Rotterdams Philharmonisch Orkest

Seong-Jin Cho valt in voor Yuja Wang

De Koreaanse Seong-Jin Cho maakt op vrijdag 3 december zijn debuut bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

De Koreaanse pianist vervangt artist in residence Yuja Wang, die wegens reisrestricties niet naar Europa kan afreizen. Het Rotterdamse orkest zou deze week samen met chef-dirigent Lahav Shani en Yuja Wang toeren door Duitsland. Helaas kan deze tournee geen doorgang vinden wegens groeiende onzekerheden rond ongekend hoge besmettingscijfers en de recent bekend geworden omikron-variant. Gelukkig kunnen twee van de zeven concerten wel doorgaan, met een gewijzigd programma: het Eerste Pianoconcert van Tsjaikovski en Symphonie Fantastique van Berlioz.

George Wiegel, algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest: “Toen we afgelopen september te gast waren op het Enescu-festival, voelden we allemaal hoe goed het was om na anderhalf jaar weer terug te zijn op de internationale podia. Het schrappen van concerten in deze tournee was voor ons echt het zwarte scenario. Maar hoe graag we ook weer op tournee gaan, de veiligheid van onze musici en ons publiek gaat boven alles. In goed overleg met alle zalen is deze najaarstournee nu teruggebracht tot twee concerten dicht bij huis; des te gelukkiger zijn we dat we met een concertstream vanuit onze thuisbasis toch voor een publiek over de hele wereld kunnen spelen.”

Het concert op vrijdag 3 december in de Doelen in Rotterdam is verplaatst naar de middag, hiervan wordt ‘s avonds een concertstream uitgezonden. Ook het concert op zondag 5 december in het Konzerthaus in Dortmund kan doorgaan.