Actueel

Sinds vorig concertseizoen wordt er Frans gesproken onder de soloklarinettisten van het Rotterdams Philharmonisch. Naast de Franse Julien Hervé heeft ook zijn landgenoot Bruno Bonansea plaatsgenomen aan de eerste lessenaar. Helemaal ingeburgerd als Rotterdammer is de klarinettist uit Lotharingen toch niet: hij woont in Amsterdam. Maar met een goede reden.

De Franse dirigente Nathalie Stutzmann heeft de Matthäus-Passion al vele malen uitgevoerd – als zangeres; de Nederlandse Marieke Blankestijn speelt Bachs meesterwerk pas sinds ze in 2012 concertmeester werd in Rotterdam. Hoe verschillend hun vlieguren, over de schoonheid van de altaria ‘Erbarme dich’ zijn ze het roerend eens.

Aankomende zondag - 2 april - is het zover: Feyenoord speelt de spannende wedstrijd tegen Ajax. Wij staan achter onze Rotterdamse ploeg van rood en wit en moedigen hen aan voor hun strijd om het kampioenschap! Bekijk het filmpje hier.

Recensies

Energiek … kundig … liefdevol’: de internationale pers sprak hun bewondering uit over de virtuositeit van ons orkest tijdens onze voorjaarstournee. Lovende woorden over onder andere het drieluik van Rachmaninov en Rhapsody in Blue van Gershwin. Hierbij een greep uit de persreacties.

Tournees

Van 15 t/m 26 maart 2017 reisden wij af naar Hamburg, Essen, München, Frankfurt, Parijs en Brussel om samen met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin en wereldpianisten Khatia Buniatishvili en Jan Lisiecki​ in de imposante concertzalen van Europa te spelen. Lees alle verhalen in dit tourblog!

Onze voorjaarstournee staat weer voor de deur! Vanaf 15 maart verruilen wij onze vertrouwde concertzaal in Rotterdam voor de prachtige concertzalen in Essen, München, Frankfurt, Parijs en Brussel. Een mooie traditie die al ver terug gaat in de tijd. 

Ons orkest gaat een sleutelrol spelen in de speelfilm Rotterdam, I Love You: een hommage aan de rauwe schoonheid van de stad, die in 2018 in première gaat.

Onze honderdste verjaardag, aan het einde van het komende concertseizoen, valt samen met het afscheid van Yannick Nézet-Séguin als chef-dirigent. We vroegen Yannick naar zijn kijk op verleden, heden en toekomst van ons orkest, en op zijn plaats daarin.

Pagina's