2017: Benefietconcert voor Amnesty International

1 oktober 2017

Zondag 1 oktober 2017 organiseerden wij samen met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin, violiste Janine Jansen en de Doelen een speciaal Benefiet Concert voor Amnesty International. Het was een groot succes: in totaal werd er €65.000 opgehaald voor een nieuw educatieproject van Amnesty voor het mbo-onderwijs.

Voor een uitverkochte zaal gaf Janine Jansen en met het orkest een duizelingwekkende vertolking van Brittens vioolconcert. Chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin gaf een indrukwekkende speech waarin hij de werken van Beethoven en Britten plaatste in een historisch mensenrechtenperspectief en verbond dit met de eigentijdse uitdagingen waar Amnesty zich hard voor maakt.

Lees ook

Column

Op 1 oktober organiseert het Rotterdams Philharmonisch Orkest samen met chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin en violist Janine Jansen een benefietconcert voor Amnesty International. Het betekent veel voor ons dat we onze krachten kunnen bundelen met die van Amnesty International. Voorafgaand aan dit bijzondere concert blikt Yannick vooruit op deze samenwerking.

Recensies

Het was de start van zijn laatste seizoen als onze chef-dirigent: een intense start. De magie tussen dirigent, solist en orkest in het programma Yannick en Janine was duidelijk voelbaar in de zaal en de pers schreef met lovende woorden over de concerten. Lees hier een greep uit de recensies.