Bijzondere chemie tussen dirigent Shani en het Rotterdams Philharmonisch

18 augustus 2017

Woensdag 16 augustus klonk het openingsakkoord van ons nieuwe seizoen in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Een bijzonder concert onder leiding van onze aanstaande chef dirigent Lahav Shani waar het publiek genoot van de muzikale kaleidoscoop van Amerika met werk van Weill, Gershwin, Ives en Bernstein. De Volkskrant sprak met lovende woorden over de voelbare chemie tussen onze aanstaande chef dirigent en de musici. Lees de recensie hier. 

 

Bijzondere chemie tussen dirigent Shani en het Rotterdams Philharmonisch

☆☆☆☆ Het vonkt nu al tussen dirigent Lahav Shani en het Rotterdams Philharmonisch. Onder zijn leiding blinken de Rotterdammers uit met risicovol spel.


Lahav Shani (28) mag dan een rijzende ster zijn in de wereld van de klassieke muziek, nog lang niet iedereen kent de naam van de dirigent die vanaf volgend jaar chef is van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Toen de Israëlier woensdagavond in het Concertgebouw het podium werd opgeroepen, werd hij liefst drie keer Shahav Lani genoemd. Lang zal het niet duren voordat Shani een fenomeen is, bleek tijdens het concert in de serie Robeco Summer Nights. De chemie tussen hem en zijn aanstaande orkest is bijzonder. Shani krijgt de musici achter zich door kunde én spelplezier