De start van ons eeuwfeest vieren wij met feestelijk Nieuwjaarsconcert

2 januari 2018

Hoera! Na een knallend nieuwjaarsfeest blazen wij honderd verjaardagskaarsjes uit: ons orkest bestaat 100 jaar! Om de start van dit eeuwfeest niet aan u voorbij te laten gaan kunt u op 5 & 7 januari genieten van een extra feestelijk Nieuwjaarsconcert onder leiding van aankomend chef dirigent Lahav Shani.


Hoogtepunten uit de jubileumkalender zijn onder meer de terugkeer van alle vier nog levende oud-chefs naar Rotterdam, de jubileumtournees langs de belangrijkste podia en festivals van Europa, en de start van Mission Symphonic: een meerjarig educatief programma voor de hoogste groepen van het basisonderwijs en de brugklassen. Bovendien ontvangt het orkest bij elk concert in de Doelen in 2018, honderd bewoners van steeds een andere wijk in Rotterdam..

 

‘Het honderdjarig bestaan van ons orkest is een groot feest,’ zegt George Wiegel, algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. ‘Zo groot dat we het een jaar lang vieren. We willen er in ons jubileumjaar alles aan doen om de hele wereld te laten weten dat we ons eeuwfeest vieren – met zoveel mogelijk muziekliefhebbers.’