Ieder Kind een Instrument

30 mei 2017

Ieder Kind een Instrument concerten

Op 19 en 20  juni 2017 organiseren SKVR en het Rotterdams Philharmonisch Orkest weer de jaarlijkse ‘Ieder Kind een Instrument Concerten’. De concerten vormen de kroon op zes jaar muziekonderwijs die de kinderen kregen van docenten van SKVR via het programma Ieder Kind een Instrument.  32 Rotterdamse scholen doen inmiddels mee aan dit programma, waardoor ruim 8000 kinderen wekelijks muziekles krijgen. Per concert treden ruim 150 schoolkinderen op, samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en de docenten van SKVR op het podium van de grote zaal in Concertgebouw De Doelen. Een onvergetelijke ervaring!

Tijdens het concert maken we een muzikale en visuele tocht langs de iconen uit onze stad: de Euromast, Diergaarde Blijdorp, de Maas, de Markthal en de Kuip. Deze tocht wordt verklankt met liederen en fragmenten uit het IJzeren Repertoire: herkenbare voorbeelden van verschillende componisten uit de klassieke muziek: Bach, Saint Saens, Moussorgsky, Smetana en Bizet. De muziek waar het Rotterdams Philharmonisch groot in is.

Steve Reich, als componist van moderne muziek inspireerde ons en daardoor de kinderen met zijn stuk City Life tot het maken van eigen composities en soundscapes. Die vormen het cement tussen alle muzikale bouwstenen van dit concert. Presentatrice Evita de Roode neemt de kinderen mee op deze muzikale reis door de Stad Rotterdam.

Concerten:
Maandag 19 juni 2017  11.30 en 14.30
Dinsdag 20  juni 2017 11.30 en 14.30

 

Locatie :
Grote zaal de Doelen in Rotterdam

Gratis toegankelijk