Rotterdam, I love you

22 februari 2017

Ons orkest gaat een sleutelrol spelen in de speelfilm Rotterdam, I Love You: een hommage aan de rauwe schoonheid van de stad, die in 2018 in première gaat. Wij zullen niet alleen het symfonische deel van de filmmuziek spelen, maar creëeren ook als Musical Director het overkoepelend concept voor de hele muziekscore, waarin verschillende stijlen en genres een plek krijgen.

Rotterdam, I Love You is het eerstvolgende deel in de Cities of Love-filmserie, waarin door een keur aan filmmakers een ode wordt gebracht aan de betreffende wereldstad. Eerdere delen in deze filmreeks waren de bekende en succesvolle films Paris je t'aime (2006) en New York, I Love You (2009). Rotterdam is de volgende stad die wereldwijd in de schijnwerpers komt te staan, en waarin elf regisseurs, samen met een internationale cast, hun verhaal zullen vertellen, geheel gefilmd in Rotterdam.

 

George Wiegel: ‘’Ons orkest heeft eerder laten zien sterk te zijn in filmmuziek; dit is een mooie volgende stap. Zodra de ideeën voor de film duidelijk werden, hebben we contact gezocht met de producers. Zo’n door en door Rotterdamse film, daar moesten wij als door en door Rotterdams orkest natuurlijk bij zijn. We zijn heel trots dat we in deze film het geluid van Rotterdam mogen laten horen.’’

 

 

 

Door de vernieuwende muzikale aanpak neemt Rotterdam, I Love You een unieke plaats in binnen de filmserie. Producent Matt Jaems: “Rotterdam is een stad waar enorm veel invloeden samenkomen. Dat merk je ook in de muziekscene: van klassiek tot elektronisch, alles krijgt hier de ruimte. Dat willen we in de film laten horen.” Producent Joeri Pruys: “Muziek is een essentieel ingrediënt van film – het bepaalt sterk de ervaring van de kijker. Het is dan ook een unieke kans om met een écht Rotterdams en wereldwijd gerenommeerd orkest alles uit de kast te kunnen halen.”

 

Om de muziekscore samen te stellen wordt samenwerking gezocht met talentvolle en avontuurlijke muzikanten, componisten en arrangeurs uit Rotterdam en daarbuiten, uit alle genres en stromingen. Ook zullen het orkest en het team van Rotterdam, I Love You muzikale samenwerkingen aangaan tijdens festivals, evenementen en andere activiteiten in de stad.

 

Rotterdam, I Love You zal het echte Rotterdam, in al zijn ruwe schoonheid, tonen aan de wereld. Enkele van de elf regisseurs zijn eerder al aangekondigd: Paula van der Oest, Barry Atsma, Koen Mortier, Atom Egoyan en Shariff Nasr. De film wordt geproduceerd door Matt Jaems en Joeri Pruys in samenwerking met Jeroen Beker (Submarine), September Film Productions, Czar (België) en Glass Man Films (GB). Rotterdam, I Love You zal in de zomer van 2017 worden gefilmd en in 2018 in bioscopen wereldwijd te zien zijn.