Uniek veilingitem voor 'Klassiek Geeft'

25 mei 2016
Vanaf 25 mei tot en met 10 juni loopt de actie ‘Klassiek Geeft’ van NPO Radio 4. Voor deze actie stelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest een uniek veilingitem ter beschikking. Bieders maken kans op twee kaarten voor het Zomeravondconcert met Yannick Nézet-Séguin op dinsdag 23 augustus, 20.15 uur, in de Doelen te Rotterdam. Voor de pauze maakt de winnaar het concert (met introducé) mee vanuit de zaal; na de pauze beleeft hij of zij de Tweede symfonie van Sibelius vanaf een plek tussen de musici op het podium.

 

Muziekeducatie in Rotterdam

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest doet veel aan muziekeducatie, in samenwerking met de partners van de Muziekcoalitie Rotterdam. Succesvolle voorbeelden zijn de leerorkesten van de ‘Ieder Kind Een Instrument’-concerten, een jaarlijks terugkerend evenement in samenwerking met muziekschool SKVR, en de website www.orenopen.nl. Via doorgaande leerlijnen en projecten op maat worden kinderen en jongeren van 4-18 actief betrokken bij het maken van en luisteren naar klassieke muziek.
 

Over Klassiek Geeft

Met de inzamelingsactie Klassiek Geeft wil NPO Radio 4 de liefde voor muziek doorgeven aan kinderen, en muziekonderwijs voor meer kinderen mogelijk maken. Van 25 mei tot en met 10 juni worden luisteraars uit het hele land opgeroepen om gebruikte muziekinstrumenten te doneren, in actie te komen en geld te doneren. Er is ook een online veiling met bijzondere veilingitems aanbieden, waarvan de opbrengst aan de actie ten goede komt.  In totaal zijn er sinds 2011 meer dan 3000 muziekinstrumenten gedoneerd en heeft de actie ruim € 44.000,- opgebracht. De opbrengst van editie van 2016 is bestemd voor het Instrumentendepot Leerorkest voor de aanschaf en onderhoud van instrumenten.