Winnaar Publieksprijs NRC Cultuur Top 100

8 juni 2017 | 11:45

Rotterdams Philharmonisch volgens publiek het culturele boegbeeld van Nederland

Het publiek kon stemmen op de lijst met kandidaten van de NRC Cultuur Top 100 en zo zelf aangeven wie volgens hen in de nationale kunst de meeste invloed in het buitenland heeft. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is de nummer 1 geworden in een publiekspeiling die is gedaan over de vraag wie het culturele boegbeeld van Nederland is in het buitenland. Sinds vrijdagavond konden bezoekers van nrc.nl een keuze maken uit de honderd kunstenaars en kunstinstellingen die een vakjury had geselecteerd voor de jaarlijkse NRC Cultuur Top 100.

In de publieksstemming is het Metropole Orkest op de tweede plaats geëindigd, het Nederlands Dans Theater staat op plek 3.

Lees hier het volledige artikel

Lees ook

Met de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl, de vernieuwde website en de campagne “Laat je raken” heeft ons orkest een nominatie in de wacht gesleept voor de prestigieuze Cultuurmarketing Awards 2017 – de prijs voor de beste marketingcases in de cultuursector.