Rotterdams Philharmonisch Orkest

Russische koorzang

Ex Libris & Daniil Sayapin
vr 17 sep 2021 16:00 - 17:00
17 sep 2021
16:00 - 17:00
  • 17 sep 2021
    16:00 - 17:00
    Laurenskerk Rotterdam, Rotterdam
    Zaal

Programma

Solisten van het Ex Libris Ensemble

bas & dirigent Daniil Sayapin
bas Mikhail Miloslavskiy
bas Vladimir Skisov
bariton Arkady Sagaydak
bariton Artem Avetisyan
tenor Sergey Levin
tenor Dmitry Shendalev
contratenor Grigory Zhezhel

De manuscripten uit de archieven van Sint-Petersburg vertegenwoordigen de unieke zangcultuur van het Russische Noorden (Novgorod, Solovki, Tichvin, Vologda). Tijdens dit concert zijn voorbeelden te horen van alle Russische zangstijlen uit de tweede helft van de 17e eeuw. Deze tijd is interessant omdat in de praktijk van zangers de Oud-Russische monodie van de vroege middeleeuwen, de oude dissonante polyfonie van de 16e eeuw en de nieuwe harmonische muziek organisch naast elkaar bestonden.

Het Ex Libris Ensemble voert deze unieke stukken al meer dan 25 jaar uit, niet alleen in concertprogramma’s. De zangers van het ensemble behoorden tot de eersten in Rusland die deze schatten terugbrachten naar de liturgische praktijk. Het feit dat de meeste van deze gezangen ooit zijn opgeschreven op papier uit Nederland, maakt het programma des te interessanter.

Voor toegang tot onze concerten (tot in ieder geval 20 september) is een coronatoegangsbewijs verplicht. Klik hier voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs.

Prijzen

regulier €36 | t/m 26 jaar en CJP €10