za 14 sep 2019 19:30

• 14 sep 2019
    De Doelen, Rotterdam
    Grote Zaal
  • Prijzen exclusief servicekosten van € 2,75 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Programma

dirigent Valery Gergiev | koor Rotterdam Symphony Chorus, zangers uit het koor van het Mariinsky Theater en Nieuw Amsterdams Kinder- en Jeugdkoor | mezzosopraan Yulia Matochkina | tenor Alexander Mikhailov | bariton Oleg Sychov | bas Mikhail Petrenko | Orkest Rotterdams Philharmonisch Orkest

Instudering Rotterdam Symphony Chorus Wiecher Mandemaker | Instudering Koor van het Mariinsky Theater Andrei Petrenko | Instudering Nieuw Amsterdams Kinder- en Jeugdkoor Anaïs de la Morandais

Berlioz La damnation de Faust

Is het een opera? Of een werk voor de concertzaal? Hector Berlioz dacht niet in zulke hokjes met zijn zinderende muziekdrama La damnation de Faust, en maakte ook qua instrumentatie hoogst originele keuzes. Met behulp van een topcast laat Gergiev zien hoe revolutionair Berlioz componeerde, en hoezeer zijn kleurrijke instrumentatie van grote invloed was op latere Franse componisten.

Download hier de programmatoelichting.