2015: Julia in Ahoy

12 juni 2015

2015: Julia in Ahoy


Juni 2015 - In Ahoy, buiten de vertrouwde beslotenheid van de concertzaal, presenteert het Rotterdams Philharmonisch Orkest de show Julia. Het grote repertoire – van Prokofjev en Sjostakovitsj, tot Falla en Piazzolla – vormt het kloppend hart van de voorstelling. Het orkest laat zich daarbij omringen door een kleurrijk gezelschap: van dansers, zangers en acteurs tot luchtacrobaten en tangueros op duizelingwekkende hoogte. Om dat alles bijeen te brengen tot één geheel heeft het orkest Guy Caron in de arm genomen: de man die het Cirque du Soleil groot maakte. De productiekosten bedragen 1,2 miljoen euro, maar het resultaat is ernaar: Julia wordt een weergaloos spektakel dat 9.000 bezoekers trekt; voor de helft daarvan is het de allereerste keer dat ze naar het orkest komen luisteren.
 

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest stak zijn nek ver uit, schrijft de Telegraaf na de voorstellingen. De moed is beloond.

 

The making of Julia

Wat haal je jezelf op de hals als je symfonische muziek wilt verbinden met luchtacrobatiek, dans en magie? Waar vind je de wereldartiesten en toptalenten die dezelfde droom hebben om er samen een fantastische productie van te maken? En hoe maak je van zo'n enorme spektakel in Ahoy een intieme belevenis voor duizenden bezoekers? Over die vragen gaat 'The Making of Julia', een reportagereeks met 12 afleveringen over de voorbereidingen van onze grote show. Bekijk ze allemaal hieronder.

Lees meer over: 

Ahoy Rotterdam concerten