Laura Casasola © Justin Bekker

Music in Motion

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Scapino Ballet Rotterdam hebben de handen ineen geslagen voor een nieuw videoproject: Music in motion. Scapinochoreograaf Ed Wubbe en RPhO innovator Mike Schäperclaus bedachten een coronaproof concept voor veertien dansers en achtendertig musici met muziek van Edvard Grieg.

Na een korte repetitieperiode in de studio’s van Scapino wordt de productie, die 02:41 min duurt, in twee dagen tijd opgenomen in de grote zaal van Theater Rotterdam Schouwburg. De première is vrijdag op 5 juni om 16.30 uur, gelijktijdig op de YouTube kanalen van Scapino en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In deze coronatijd waarin er geen live uitvoeringen met publiek mogelijk zijn, delen beide instellingen de sterke behoefte om te blijven creëren en het publiek te verwonderen met dans en muziek. Deze productie laat op creatieve wijze, zonder fysiek contact, een dialoog zien tussen dansers en musici. De noodzaak van contact en samenzijn, juist nu dat niet kan, wordt voelbaar en zichtbaar gemaakt. De hele productie is gefilmd vanuit het oogpunt van een danser of musicus waardoor er voortdurend oogcontact is. Op het stuwende In the Hall of the Mountain King van Edvard Grieg is de video een krachtig menselijk statement.

Klik hier om Music in Motion te bekijken.

Behind the scenes

Music in motion
Duur: 02:41 min.
Choreografie: Ed Wubbe
Audio productie en concept: Mike Schäperclaus
Geluidsopname en audio post productie RPhO: Joos van Leeuwen Live Legends Music
Muziek: Edvard Grieg, In the Hall of the Mountain King uit de Peer Gyntsuite
Video: Justin Bekker
Kostuums: Pamela Homoet
Licht: Xavier Spruit Bleeker
Opnamelocatie: Theater Rotterdam Schouwburg

Wilt u meer nieuws over het orkest ontvangen en als eerste op de hoogte zijn? Meld u dan hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.