Rotterdams Philharmonisch Orkest

Over businessclub V

ARTISTIEK EN ZAKELIJK VERBINDEN ÉN VERSTERKEN!

Businessclub V is een club van ‘ondernemende’ Rotterdamse professionals uit verschillende maatschappelijke sectoren die het leuk vinden om er met elkaar voor te zorgen dat het Rotterdams Philharmonisch Orkest over 100 jaar nog steeds tot het beste orkest ter wereld hoort. 

De doelstelling van Businessclub V is drieledig; het orkest financieel ondersteunen, goed gezelschap van Rotterdamse professionals  en verrassende gezelligheid in de vorm van inspirerende sprekers op bijzondere locaties in Rotterdam in combinatie met klassieke muziek. Er is geen businessclub in Rotterdam waarbij cultuur, ondernemerschap, toegang tot top ondernemersverhalen en muziek zo samenkomen. 

 De leeftijd van de leden ligt doorgaans tussen de 32 en 47 jaar. Het  bestuur organiseert 6 exclusieve evenementen per jaar waarbij er altijd een inspirerende spreker aanwezig is, gegeten en geborreld wordt. Daarnaast worden er ook repetities en concerten bezocht. 

Noblesse oblige; is vaak een reden om lid te worden/horen we vaak terug van onze leden. De leden willen en kunnen zo een verschil maken op een nuttige en prettige manier een bijdrage leveren aan het culturele leven van Rotterdam. 

De naam “V”, Vijf
De naam V staat voor de Vijfde symfonie van Beethoven, één van de bekendste en meest gespeelde composities van de klassieke muziek. Het bekende motief “ta ta ta taa” was de begintune van het BBC News tijdens de Tweede Wereldoorlog. In morse staat deze tune voor de letter V. De V van Victory of de V van Vijf. Vijf waarden kenmerken naar ons idee zowel de klassieke muziek als de zakelijke wereld: leiderschap, verrassing, vermaak, verbinding en inspiratie

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest

Voor €550,- (ex. BTW) word je lid van de Businessclub V. Heb je interesse en wil je een keer een evenement bijwonen? Neem dan contact op met sponsoring@rpho.nl

 HET BESTUUR

Bastiaan van de Werk
Voorzitter
Bastiaan van de Werk
Als Rotterdams ondernemer is Bastiaan in de regio actief op het gebied van ondernemerschap, creativiteit en cultuur. Bastiaan is een muzikaal omnivoor – van dance tot Debussy, van techno tot Tsjaikovski – het staat allemaal in zijn playlist. Bastiaan gaat altijd op zoek naar de onverwachte combinaties. Want juist uit verrassende verbindingen worden verrassende inzichten en nieuwe ideeën geboren. "Het Rotterdams Philhamisch Orkest is een toporkest dat een toppubliek verdient. Jonge, ondernemende Rotterdammers horen bij dat publiek."
Floris Vervat
Vice-voorzitter
Floris Vervat
Floris is geboren en getogen Rotterdammer. Klassieke muziek speelt pas weer de laatste jaren een belangrijke rol in zijn leven. Natuurlijk heeft hij deze muziek meegekregen in zijn jeugd, maar pas toen hij 30 werd leefde de interesse weer op. Hij leerde wat een rust, kracht en samenspel hier allemaal in zit. Eigenlijk zeer vergelijkbaar met ondernemen. Het is Floris zijn stellige overtuiging dat alle ondernemende, en vooral jonge mensen energie krijgen van deze ervaring en overeenkomst tussen ondernemen en klassieke muziek.
Liam Verheul
Bestuurslid
Liam Verheul
Liam is naar Rotterdam gekomen om te studeren om vervolgens nooit meer weg te gaan! Hij werkt in Den Haag bij KPN. Met zijn vrouw Carolien bezoekt hij regelmatig klassieke concerten, waarbij het hem opvalt dat de gemiddelde leeftijd wel erg hoog ligt. Hij is bestuurslid bij Business Club V geworden om met Rotterdamse leeftijdsgenoten te netwerken en hen bij klassieke muziek te betrekken, maar bovenal om het Rotterdams Philharmonisch Orkest te ondersteunen.
Rogier van IJperen
Bestuurslid
Rogier van IJperen
Rogier is elke keer weer opnieuw ontroerd wanneer hij het Rotterdams Philarmonisch Orkest ziet spelen. Rogier kan zich prima vinden in de Vijf waarden van businessclub Vijf die naar ons idee zowel de klassieke muziek als de zakelijke wereld kenmerken: leiderschap, harmonie, kracht, verbinding en inspiratie. Rogier is in het dagelijks leven actief in de relatiebemiddeling. Liefde en muziek passen heel goed bij elkaar.
Margriet Tutuhantunewa-Jansen
Bestuurslid
Margriet Tutuhantunewa-Jansen
Margriet is een geboren en getogen Rotterdamse ondernemer. Toen haar kinderen jong waren, was het ‘muzikaal verhaal’ vaste prik. Tegenwoordig bezoekt zijn regelmatig concerten met haar man of vriendinnen. Margriet kan zich goed vinden in de doelstellingen van Businessclub V; het orkest financieel ondersteunen, goed gezelschap van Rotterdamse professionals en verrassende gezelligheid in de vorm van inspirerende sprekers op bijzondere locaties in Rotterdam in combinatie met klassieke muziek. Er is geen businessclub in Rotterdam waarbij cultuur, ondernemerschap, toegang tot top ondermersverhalen en muziek zo samenkomen.