Rotterdams Philharmonisch Orkest

Biografie

Jimmi Jo Hueting

Jimmi Jo Hueting is een drummer en componist/producer, woonachtig in Rotterdam.

In 2013 studeerde hij af met een 9 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en deed hij een uitwisseling met het prestigieuze Conservatoire National Supérieur de Musique te Parijs. Hierna volgde hij een masteropleiding aan Codarts Rotterdam, die hij afsloot met een 9,5. Tijdens zijn laatste jaar studie in 2015 won hij met zijn eigen band de Erasmus Jazz Award. Sindsdien is gegroeid tot actieve deelnemer van de Nederlandse jazzscene. Zo speelt hij onder andere met Jasper Blom, Bart Wirtz, Dick De Graaf, Stefan Lievestro en Louk Boudesteijn. In 2018 deed Jimmi met Sebastiaan van Bavel de viptour en speelde hij met De Graaf op North Sea Jazz.

Naast zijn jazzbezigheden is Jimmi volop bezig met zijn eigen band Jo Goes Hunting. Hiervoor schrijft Jimmi alles zelf en neemt alle instrumenten ook zelf op. Live drumt en zingt hij en is vergezeld door een 4-koppige band.

De eerste singles waren werden online meteen goed opgepikt met velen streams wereldwijd. Als vervolg hierop debuteerde Jo Goes Hunting met het volledige album ‘Come, Future’. Na verschillende optredens in binnen-en buitenland verschijnt op 15 november 2019 de opvolger.