Rotterdams Philharmonisch Orkest

Mission Symphonic

De missie is volbracht!

Hoe leer je iets? Door het zelf te doen, natuurlijk! En dat is precies de gedachte waarop Mission Symphonic gebaseerd is. Leerlingen ontdekken klassieke muziek door zelf mee te zingen met het orkest. Door associaties te maken bij het horen van de muziek en deze te verwerken in 'spoken word', dans of een 'stop motion' animatie. 

Leerlingen van scholen vloggen over hun avonturen. Benieuwd naar de verhalen? Bekijk hieronder dan de vlogs. 

De vlogs - Mission Symphonic 2019

Susanne en Eefje

De symfonische missie is volbracht! Susanne en Eefje van De School Mühring uit Dordrecht nemen je mee naar het slotconcert 'De lokroep van de Vuurvogel' in de Doelen. Samen met honderden andere kinderen van verschillende scholen zingen zij werken van Beethoven, Mahler en Sjostakovitsj. Kijk je mee?

De vlogs - Mission Symphonic 2019

Timor en Valentino

In samenwerking met ZangExpress krijgen de deelnemende leerlingen zangworkshops waarin ze de klassieke meesterwerken zingen. Timor en Valentino maakten een vlog over hun workshop.

Nevra en Norah

Nevra en Norah van de Muhringschool in Dordrecht duiken met een stop-motion-video-workshop in Prokofjevs Romeo en Julia. Zij brengen deze muziek tot leven door met twee wormen het romantische verhaal uit te beelden.

De vlogs - Mission Symphonic 2018

Koen & Siebe

In deze vlog volgen we Koen en Siebe uit groep 8 van de Fatimaschool in Rotterdam. De kinderen uit deze klas zijn druk bezig met de voorbereiding op het concert ‘De lokroep van de vuurvogel’ in de Doelen op 29 juni. Super spannend! Kijk je mee?

Cailinn & Nienke

In deze vlog volgen we Cailinn en Nynke van het Erasmiaans Gymnasium in Rotterdam tijdens de workshop 'Spoken Word', waar zij zich onderdompelen in de wereld van Sjostakovitsj. Alle gevoelens en emoties bij zijn Zevende Symfonie worden opgeschreven en voorgedragen als spoken word.

Maissa

In deze vlog volgen we Maissa uit groep 7 van de Oscar Romero school tijdens de workshop 'Stop Motion', waarin zij zich samen met haar klas laat inspireren door het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Luisterend naar het meesterwerk van Prokofjev maken ze kleurrijke stop-motions om het verhaal uit te beelden.

Nienke & Suse

De stemmen van groep 8 van de Fatimaschool worden opgewarmd met de weelderige klanken van Joris en de Draak. Spanning en een klein beetje zenuwen voelen Nienke en Suse wel voor het concert ‘De lokroep van de vuurvogel’. Zij nemen je mee tijdens de generale repetitie. Zijn ze er klaar voor?

Tara

De muzikale grootheden zoals Prokofjev, Sjostakovitsj en Stravinsky komen samen tijdens het concert ‘De lokroep van de vuurvogel’. Honderden kinderen van verschillende scholen zingen in de Doelen de sterren van de hemel, samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tara laat in haar vlog zien hoe dat klinkt.