Rotterdams Philharmonisch Orkest

|
|

Gespeeld & gedirigeerd door

Lahav Shani

Programma

Prokofjev Pianoconcert Nr. 3
dirigent & piano Lahav Shani

Het Derde pianoconcert van Prokofjev is een van Lahav Shani’s grote favorieten: ‘Kleurrijk, virtuoos, en vol lyriek – het is een van de geliefdste concerten uit het repertoire, en zeker ook een van de meest veeleisende.’ Dat laatste is niet overdreven: solist, dirigent én orkest hebben er hun handen aan vol. Dat Lahav Shani deze uitvoering leidt van achter de piano, is iets wat je moet zien om het te geloven. Ronduit weergaloos.

Het concert

Documentaire

Het Derde pianoconcert van Prokofjev is van zichzelf al een spektakelstuk. Om het dan ook nog uit te voeren en op te nemen met een dirigent die tegelijkertijd de solopartij speelt, is een regelrechte tour de force. Enkele weken geleden volbrachten we dat huzarenstukje met onze chef Lahav Shani als dirigerend solist.

In deze korte documentaire vertellen Lahav Shani, soloklarinettist Julien Hervé en beeldregisseur Dick Kuijs wat er kwam kijken bij het tot stand brengen van dit gedurfde project.

Steun het orkest

Om te blijven doen wat wij doen, hebben we steun nodig. Ieder bedrag is welkom om iets in gang te brengen dat daarvoor niet mogelijk was.

Ik steun het orkest