Rotterdams Philharmonisch Orkest

Shine a light

Op zaterdag 16 mei zou de Grand Final van het Eurovisie Songfestival plaatsvinden in Rotterdam. Het evenement ging niet door vanwege corona en daarom produceerden de NPO, NOS en AVROTROS een liveshow die in 45 landen werd uitgezonden. Tijdens Eurovision: Europe Shine A Light waren de 41 nummers van verschillende landen te horen. Daarnaast traden populaire artiesten uit het verleden van het songfestival op. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest gaf de show een Rotterdams tintje met een klassieke versie van Love Shine A Light van Katrina en The Waves, het winnende lied in 1997.

Achter de schermen

Hoewel onze musici hun bijdrage aan de video Shine a Light elk thuis hebben opgenomen, kwamen vier musici toch bij elkaar in Rotterdam Ahoy. Zij gaven in aanwezigheid van RTV Rijnmond een preview van onze bijdrage aan de Songfestivalshow. Voor de musici was dit de eerste keer in twee maanden dat ze weer even samen konden spelen. Bekijk hieronder een impressie van de opnames in Ahoy.

Rotterdam Philharmonic Online
Rotterdam Philharmonic Online
In de periode waarin wij geen concerten kunnen geven vanwege het coronavirus, bieden wij u graag de mogelijkheid om veilig vanuit huis te genieten van onze digitale initiatieven.

Bekijk hier voor ons online aanbod.