Rotterdams Philharmonisch Orkest

Melomaniac

Over Melomaniac 

Melomaniac, een cross-over van muziek en breakdance.

Breakers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie. Een uniek mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

Concept en regie Jolanda Spoel
Dans en spel Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafaela Bouwman, Ruben Chi Verhoeven
Muziek Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg( altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk)
Toneelbeeld Laura de Jong
Styling Dorine van IJsseldijk
Lichtontwerp Jeroen Melsen
Coproductie Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans

Praktische informatie

De voorstelling van seizoen 2020-2021 wordt na 23 mei 2021 als stream uitgezonden. De kosten voor deze stream zijn 50 euro per klas. Aanmelden kan via educatie@rpho.nl.

Duur
1 uur
Voorbereiding lesmateriaal
Kosten € 10 per leerling
Groepsomvang per 10 leerlingen moet minimaal 1 volwassene de groep begeleiden

Data
Wo 6 oktober 2021 - 10.30 en 12.30
Do 7 oktober 2021 - 10.30 en 12.30
Vr 8 oktober 2021 - 13.30

Locatie Maaspodium - St.Jobweg 3 - Rotterdam

Workshop

Ieder mens is anders. Maar hoe groot zijn deze ogenschijnlijke verschillen eigenlijk? In deze workshop onderzoeken we onze verschillen en overeenkomsten. In onze kern lijken we meer op elkaar dan we denken. Hoe kunnen we deze gemene delers benutten en de verschillen vieren? We vervagen de lijnen die ons indelen in hokjes en bevragen dat wat we dagelijks als vanzelfsprekend ervaren. We staan een moment stil, luisteren naar de ander om daarna samen nieuwe stappen te zetten.

Tijdens de workshop kijken we met een open blik nieuwsgierig naar de ander. Onder begeleiding van een vakdocent van Rotterdams Philharmonisch Orkest en een vakdocent van Maas kijken we als groep terug op de weg die we bewandeld hebben om te komen waar we nu staan. En we delen dromen over hoe we de toekomst zien. Met muziek als leidraad gaan we op zoek naar waar wij gepassioneerd over zijn en wat ons inspireert.

Wanneer voor of na de voorstelling in het theater of enkele dagen voor of na de voorstelling in de klas
Duur 60 minuten
Wie vakdocent van Maas en een vakdocent van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Capaciteit 30 leerlingen/bezoekers
Kosten € 125 excl. reiskosten (gerekend vanaf de standplaats)

Aanmelding
aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of via educatie@rpho.nl

Aanmelden Melomaniac - RPhO meets Maas