Rotterdams Philharmonisch Orkest
Hélène van Domburg

‘Er valt veel te ontdekken in muziek, zeker bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest’

Voorstellingen Basisonderwijs

Voor elk leerjaar van het basisonderwijs is een receptieve en actieve ontmoeting met het Rotterdams Philharmonisch Orkest ontwikkeld. Van een musicus in de klas tot de totale beleving van het volledige symfonieorkest in de Grote Zaal van de Doelen, waarbij leerlingen kennis maken met onze helden uit het orkest. Een kennismaking die steeds weer grote indruk maakt op de leerlingen en docenten. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft het volledige educatieve aanbod voor het basisonderwijs voor u op een rij gezet.

Aanmelden en contact

Hebt u belangstelling voor één van onze projecten, dan kunt u uw klas aanmelden. Wilt u eerst meer informatie? Neem contact op met de afdeling Educatie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Wij hopen u te mogen begroeten bij één van onze projecten.

Katinka Reinders
Projectleider Educatie
t (010) 322 53 01
e katinkareinders@rpho.nl

Helma Wagemakers
Medewerker Educatie
t (010) 322 53 00
helmawagemakers@rpho.nl

Educatiebrochure
In de educatie seizoensbrochure 2020 | 2021 vindt u onze voorstellingen terug.
Wilt u de brochure liever per post ontvangen? Stuur ons dan een e-mail met uw adresgegevens.

Lesmateriaal basisonderwijs
Ga naar het lesmateriaal.

Ook voor kinderen

Familievoorstellingen

Voor iedereen van 4 tot 104 jaar: het leukste uitje voor jong en oud!

Tijdens de familievoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kom je ogen en oren te kort: je beleeft een onvergetelijke zondagmiddag vol spannende verhalen, beroemde symfonische muziek en betoverend theater. Bekijk al onze familievoorstelling.

Ieder kind een instrument

Het project ‘Ieder kind een instrument’ is een onderwijsprogramma van SKVR Muziekschool waarbij Rotterdamse kinderen in groep 5 en 6 klassikaal een muziekinstrument leren bespelen. Naast deze lessen krijgt de hele school muziekonderwijs. Vooral zingen heeft daarin een belangrijke plaats. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest verbindt zich aan dit project door projecten en musici van het orkest te koppelen aan deze scholen. Het jaarlijkse ‘Groot Ieder Kind Een Instrument Orkest’ maakt het project zichtbaar en hoorbaar in heel Rotterdam! Meer informatie.
 

Kindermuziekweek 2022

Vrijdag 1 april t/m zondag 10 april 2022

Jaarlijks organiseren de Doelen en het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het voorjaar de Kindermuziekweek. Kinderen van alle leeftijden, ouders, opa’s en oma’s kunnen concerten bezoeken, voorstellingen bekijken, instrumenten bespelen en zelf optreden in één van de zalen van de Doelen. Ook zijn er tijdens de Kindermuziekweek schoolvoorstellingen. Bezoek de website van de Kindermuziekweek voor meer informatie.

Opening Kindermuziekweek 2022 - Het Groot Rotterdams songbook
De Doelen, het  Rotterdams Philharmonisch Orkest,  ZangExpress en stadsbeiaardier Richard de Waardt gaan een feestelijke openingsconcert van de Kindermuziekweek op vrijdag 1 april met liedjes uit het Groot Rotterdams Songbook organiseren.

Het Groot Rotterdams Songbook
Richard de Waardt, de stadsbeiaardier, besefte dat hij onderdeel is van een Wereldstad. Dit inspireerde hem om liedjes en muziek uit 170 verschillende landen te verzamelen van de Rotterdammers met hun verschillende achtergronden , zodat hij vanaf zijn zeventiende-eeuwse instrument muziek kan laten klinken voor al deze Rotterdammers.

De liedjes vormen zowel op muzikaal en inhoudelijk vlak een fantastische bron om de rijkheid aan nationaliteiten, verhalen en mensen in Rotterdam te weerspiegelen. Samen muziek maken verbindt mensen, en geeft VRIENDSCHAPPEN.

Een selectie uit Groot Rotterdams Songbook wordt tijdens het openingsconcert gezongen door een popupkoor van ongeveer 100 leerlingen van diverse scholen uit Rotterdam op het podium van de Grote zaal de Doelen. Daarnaast zullen enkele liedjes solo gezongen worden door zangtalenten van deze scholen.

Meezingen in het Popupkoor?

Wil je met de klas meezingen met het popupkoor?  Dan doe je mee met het hele project:
-instuderen liedjes ZangExpress
-Repetitie en optreden Openingsconcert Groot Rotterdams Songbook in de Grote zaal Doelen op vrijdag 1 april 9.30 – 12.15
Prijs: 4,- per leerling.

De kinderen worden muzikaal begeleidt door een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en het mobiele carillon bespeeld door Richard de Waardt.
ZangExpress zorgt ervoor dat alle klassen goed gecoacht worden bij het aanleren van liedjes uit het Groot Rotterdams Songbook.

Alleen naar het openingsconcert komen kan ook:
Openingsconcert Groot Rotterdams Songbook vr 1 april 11.30 – 12.15
Prijs: 3,- per leerling

Doelgroep: vanaf groep 6

Meld je aan via educatie@rpho.nl

Busvervoer

Deelnemende scholen in het primair onderwijs kunnen gebruik maken van diverse regelingen voor busvervoer:
1. Buzz010: voor scholen in Rotterdam en die zijn aangesloten bij dit convenant.
Lees meer over Buzz010.
2. Korting door “Leo Ringelberg Touringcar” bij educatiefbezoek RPHO. Voor scholen buiten Rotterdam en scholen die niet zijn aangesloten binnen dit convenant biedt Leo Ringelberg Touringcar vervoerskorting aan voor het busvervoer. Met ingang van november 2018 betaalt u € 4,50 per persoon. De minimum prijs per busrit is € 225,-. Voor scholen in Hoek van Holland, Rozenburg, Bleiswijk en Bergschenhoek geldt een tarief van € 5,25 per persoon. De minimumprijs per busrit is € 262,50. Het is dus voordelig om met een volle bus te reizen. Deze aanbieding is alleen geldig voor scholen in het primair onderwijs. U kunt een bus reserveren via educatiefbezoekRPHO.nl.