Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Educatie

Leerlingen laten raken met symfonische muziek

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest wil zoveel mogelijk kinderen en jongeren uit Rotterdam en de regio een positieve ervaring meegeven met live symfonische muziek, zowel actief als receptief. Lees hieronder meer over onze missie en visie en bekijk ons volledige aanbod voor het basis- en voortgezet onderwijs.

Educatie & talentontwikkeling is een wezenlijk onderdeel van onze activiteiten. Wij vinden het onze taak ons rijke culturele erfgoed, de canon van symfonische muziek, uit te dragen maar ook het een nieuwe generatie componisten aan te bieden die nieuwe muziek creëert voor deze doelgroep. Met onze educatieve projecten willen we leerlingen laten ervaren dat ze geraakt kunnen worden door symfonische muziek.

Daarnaast nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voor talentontwikkeling. Inzetten op inspiratie en coaching door topmusici voor een zo groot mogelijke doelgroep, van basisschoolleerling tot muziekstudent. De musicus inspireert en prikkelt het talent in de stad en de regio.

De wereld waarin kinderen opgroeien verandert voortdurend. Er ligt daarmee een grote uitdaging om steeds weer passende en betere manieren te vinden om live symfonische muziek een plaats in ‘hun wereld’ te geven. Net als bij de andere aandachtsvelden van het artistieke beleid, is bij educatie de verbinding met een diversiteit aan (leef)werelden essentieel. Vanuit die gedachtegang vinden we heb belangrijk om aan te sluiten bij innovatieve ontwikkelingen zoals Virtual Reality, online en games.

Indrukwekkende kennismaking

Basisonderwijs

Voor het (speciaal) basisonderwijs hebben wij een breed aanbod aan muziekvoorstellingen, workshops en repetitiebezoeken.

Bekijk het aanbod
Symfonische totaalbeleving

Voortgezet onderwijs

Leerlingen uit het voortgezet onderwijs kunnen op een bijzondere manier kennismaken met Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Bekijk het aanbod

Kindermuziekweek 2025

op vrijdag 4 april 2025 om 11.30 uur wordt de landelijke Kindermuziekweek geopend met een spectaculair openingsconcert voor en door 150 kinderen samen met musici van het orkest, Martin Baai en Mr PBone in de grote zaal van de Doelen.

Meer informatie

De meeste van onze voorstellingen worden gehouden in de Doelen: Schouwburgplein 50, Rotterdam. Er kan, na reserveren, voordelig worden geparkeerd in parkeergarage Schouwburgplein 1 of 2. Reserveer hier een parkeerplek.

Deelnemende scholen in het primair onderwijs kunnen ook gebruik maken van diverse regelingen voor busvervoer:

  • Buzz010: voor scholen in Rotterdam en die zijn aangesloten bij dit convenant. Lees meer over Buzz010.  
  • Korting door “Leo Ringelberg Touringcar” bij educatief bezoek RPhO. Scholen die niet aangesloten zijn bij het convenant  kunnen voordelig een bus reserveren bij Ringelberg. De prijs voor een busrit met Ringelberg is  € 8,00 per persoon. De minimumprijs per busrit is € 400. Voor scholen in Hoek van Holland, Rozenburg, Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en Bergschenhoek geldt een tarief van € 9,00 per persoon. De minimumprijs per busrit is € 475. Het is dus voordelig om met een volle bus te reizen. Deze aanbieding is alleen geldig voor scholen in het lager onderwijs. Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Ringelberg Touringcars via telefoonnummer 010 501 87 77 of via Sophie van der Ent: sophie@ringelberg.nl

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie?

Neem contact met ons op, wij helpen u graag verder.
Helma Wagemakers
Medewerker Educatie
Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief