Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Kindervoorstellingen voor het hele gezin in 2024

Op zoek naar een origineel uitje met het hele gezin? Ga dan eens met je kinderen naar een van de kindervoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Kindervoorstellingen met voorprogramma waar je je kan laten schminken

Wat te doen in Rotterdam met kinderen? 

Deze vraag heb je jezelf als ouder vast wel eens gevraagd. De speeltuin heb je uitgespeeld, het is slecht weer, je bent op zoek naar iets speciaals. Op die momenten stel je jezelf de vraag: wat is er nog voor leuks te doen met mijn kids?

De kindervoorstellingen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest zijn voor sommigen het best bewaarde geheim van Rotterdam. Elk seizoen bieden we een betoverende reeks kindervoorstellingen aan voor jong en oud in concertgebouw De Doelen, Rotterdam. Dat wist je als ouder misschien nog niet. Ons programma omvat een diverse selectie van theater en muziek, speciaal samengesteld voor kinderen van 3 – 12 jaar oud. Ze worden meegenomen op een magische reis, vol spannende avonturen en onvergetelijke momenten.  

Met wie maken we de kindervoorstellingen? 

We werken samen met ervaren acteurs van bekend van de BZT Show, Apennoten en Theatro Concerto. De briljante musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest brengen deze verhalen tot leven, waardoor onze kindervoorstellingen een unieke en meeslepende ervaring worden. Of het nu gaat om klassieke sprookjes, feestdagen, of andere muzikale optredens, er is voor ieder wat wils. Kom naar Rotterdam en ontdek de magie van het theater met ons, waar verbeelding en realiteit samenkomen op het podium. 

(De tekst gaat verder onder de afbeeldingen)

Wat kan ik nog meer verwachten?  

Voorafgaand aan de kindervoorstellingen is er een vrolijk voorprogramma waarbij er van alles te doen is. In de bruisende hal van De Doelen kan je met het hele gezin op een interactieve manier klassieke muziek en kunst beleven. Waar moet je dan aan denken?  

Het voorprogramma van onze productie in de Grote Zaal zijn over het algemeen wat uitgebreider dan het voorprogramma van de Kleine Zaal. 

Reacties van ouders en kinderen 

“Het beste programma voor kinderen dat ik heb meegemaakt.” 

“Het was een zeer goede en fijne kindervoorstelling. Zo goed dat alles duidelijk en goed werd uitgelegd dat het ook voor jonge luisteraars zoals mijn kleindochter van 3 goed te volgen was. Ze was direct erg geboeid en werd meegenomen in het verhaal. De muziek versterkte de spanning of lichtheid in het verhaal en dat werd ook door mijn kleindochter aangevoeld. Heel goed.” 

“Ontzettend leuk gedaan en vorm gegeven. Ook leuk voor volwassenen!” 

“We hebben genoten van de kindervoorstellingen en het voorprogramma, wat een kans om jonge kinderen kennis te laten maken met muziek, instrumenten en het orkest.” 

Onze kindervoorstellingen richten we op kinderen vanaf 3 jaar of 4 jaar oud. Dat wisselt per voorstelling. We vermelden dit altijd in de titel op onze concertpagina’s met de aanduiding 3+ of 4+, zodat je in één oogopslag kan zien vanaf welke leeftijd de kindervoorstellingen zijn. 

De prijs voor de kindervoorstellingen liggen gemiddeld tussen de 12,50 en de 31,00 euro per persoon. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van de rang die je kiest en in welke zaal de voorstelling gespeeld wordt. Je koopt voor elke bezoeker een kaartje.  

De voorstellingen duren meestal ongeveer een uur. Soms wat korter. Onze ervaring is dat dit goed vol te houden is voor jongere kinderen en lang genoeg is om van te genieten als de kinderen wat ouder zijn. 

Elk seizoen hebben we zo'n 5 of 6 kindervoorstellingen ons programma. Deze voorstellingen zijn verdeeld over het jaar. Bovenaan deze pagina vind je ons actuele aanbod of ga naar onze agenda.

In De Doelen hebben we twee zalen die we gebruiken voor de voorstellingen: De Grote Zaal en de Jurriaanse Zaal. Een deel van de voorstellingen is in de Grote Zaal en een deel is in de Jurriaanse Zaal (die een stukje kleiner is). Je kan op de linkjes klikken om de zalen te bekijken. Welke voorstelling speelt waar? Dat kan je zien op de specifieke concertpagina's van de kindervoorstellingen.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief