Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Workshop VR en Orkest Ontdekker

Beleef een 3D-ervaring met het orkest. Stap op het podium en sta midden in het orkest.

Over Ontdek het orkest

Ontdek het orkest in drie stappen via de Orkest Ontdekker, de Virtual Reality-bril en een repetitiebezoek. Tijdens dit bezoek wordt de klas in drie groepen verdeeld en maken zij een rondje ‘ontdek het orkest’. Bij elk onderdeel staat een medewerker die de leerlingen begeleidt.

De Orkest Ontdekker

In nauwe samenwerking met de afdeling Educatie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ontwikkelde kunstenares Chantalla Pleiter De Orkest Ontdekker. Dit zit-klim-licht-klankobject leert kinderen spelenderwijs welke instrumenten er zijn in een symfonieorkest.

De Virtual Reality-bril

Beleef een 3D-ervaring met het orkest. Stap op het podium en sta midden in het orkest. Beluister en bekijk deze van verschillende posities. Je kan met je neus op de trompettist staan om te kijken en horen wat hij doet. Of sta je liever op de plek van de dirigent zodat je het hele orkest kan laten spelen? Het bijzondere is dat je echt mag rondwandelen in een ‘gamewereld’ om de instrumenten te leren kennen, te beluisteren en te bespelen.  

Repetitiebezoek

De leerlingen zien het orkest repeteren in de Grote Zaal van de Doelen en zien de musici aan het werk. Er wordt overlegd met de leerlingen wat ze allemaal hebben gezien en gehoord.

Doelgroep groep 5 t/m 8
Duur 1,5 uur
Kosten € 7,50 per leerling 
Locatie de Doelen
Groepsomvang maximaal 30 leerlingen en per 10 leerlingen minimaal 1 begeleider verplicht

Op afspraak

Aanmelden

Via onderstaand aanmeldformulier kunnen scholen zich aanmelden voor dit educatieproject.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief