Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Landelijke opening Kindermuziekweek 2025

De Kindermuziekweek van 2024 was een groot succes. Veel voorstellingen en natuurlijk de landelijke opening waarbij schoolkinderen spelen in de Doe Maar Mee Band en op het podium van de grote zaal van de Doelen mogen optreden met musici van het Rotterdams Philhamonisch Orkest.

In 2025 vind de Kindermuziekweek plaats van 4 tot en met 13 april 2025. Dan staat Nederland weer tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen wordt ieder kind in aanraking gebracht met muziek. 

In 2025 wordt de landelijke Kindermuziekweek geopend op vrijdag 4 april 2025 om 11.30 uur  met een spectaculair openingsconcert voor en door kinderen samen met musici van het orkest in de grote zaal van de Doelen. 

Doe maar mee band
Tijdens het openingsconcert van Kindermuziekweek gaan we een groot band vormen van 150 kinderen. Deze Doe maar mee band speelt op PBone of slagwerk samen met een ensemble van koperblazers en slagwerkers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze voeren een speciaal voor deze bezetting gemaakte compositie uit Het Sterrenorkest van de componist Bastiaan Woltjer.

De workshops
Slagwerker, Martin Baai  en trombonist Mark Boonstra (Mr PBone), gaan van tevoren naar de scholen voor workshops om de uitvoering te repeteren met de leerlingen.

  • Er worden  2 – 3 workshops gegeven van 1 uur op school.
  • Vooraf aan de voorstelling gaan we 1 x oefenen met alle kinderen en het orkest om 9.00 uur op vrijdag 5 april in de Grote zaal van de Doelen.
  • Om 11.30 is de voorstelling in de Grote zaal van de Doelen op vrijdag 5 april

Kosten
Om mee te doen met de Doe Maar Mee band zijn de kosten 8 euro per leerling (incl.de workshops op school).

Het concert
Op vrijdag 4 april om 11.30 openen we met dit fantastische meespeelorkest de Opening van de Landelijke Kindermuziekweek in de Grote zaal van de Doelen.

Het concert bijwonen?
Voor de leerlingen die meespelen is dit gelegenheidsorkest en –optreden een indrukwekkende ervaring. Het publiek bestaat vooral uit medeleerlingen, leerkrachten en ouders van de kinderen. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek, is natuurlijk ook welkom om dit concert gratis bij te wonen.

Geeft je op voor de Doe Maar Mee Band of als publiek via educatie@rpho.nl

Credits
Ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Martin Baai - presentatie

Mark Boonstra - Mr pBone
Bastiaan Woltjer - componist

Lees hier meer over ons programma of bekijk de website van de Kindermuziekweek voor alle activiteiten in het land.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief