Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Landelijke opening Kinder muziekweek 2024

Van 5 tot en met 14 april 2024 vind weer de landelijke Kindermuziekweek plaats. Nederland staat tien dagen lang in het teken van live muziek voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. In concertzalen en theaters, op scholen en kinderdagverblijven, in bibliotheken en op muziekscholen wordt ieder kind in aanraking gebracht met muziek.

Trots mogen we bekend maken dat wij de officiële opening van de Kindermuziekweek mogen organiseren!

Dit jaar gaan we de Kindermuziekweek op vrijdag 5 april 2024 om 11.30 uur openen met een spectaculair openingsconcert voor en door kinderen samen met musici van het orkest in de grote zaal van de Doelen. Het thema van de Kindermuziekweek 2024 is Energie!

Samenspeelorkest
Tijdens de opening Kindermuziekweek gaan we een groot samenspeelorkest vormen van 100- 150 kinderen op PBones en slagwerk.

De kinderen spelen op PBone of slagwerk samen met een ensemble van koperblazers en slagwerkers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze voeren een speciaal voor deze bezetting gemaakte compositie uit Het Sterrenorkest van de componist Bastiaan Woltjer.

De workshops
De slagwerker, Martin Baai  en trombonist Mark Boonstra (New Trombone Collective), gaan van tevoren naar de scholen voor workshops om de uitvoering te repeteren met de leerlingen.

  • Er worden  2 – 3 workshops gegeven van 1 uur op school.
  • Vooraf aan de voorstelling gaan we 1 x oefenen met alle kinderen en het orkest om 9.00 uur op vrijdag 5 april in de Grote zaal van de Doelen.
  • Om 11.30 is de voorstelling in de Grote zaal van de Doelen op vrijdag 5 april

Kosten
De kosten van het meespeelorkest met de workshops op school: 7,50 per leerling

Het concert
Op vrijdag 5 april om 11.30 openen we met dit fantastische meespeelorkest de Opening van de Landelijke Kindermuziekweek in de Grote zaal van de Doelen.

Het concert bijwonen?
Voor de leerlingen die meespelen is dit gelegenheidsorkest en –optreden een indrukwekkende ervaring. Het publiek bestaat vooral uit medeleerlingen, leerkrachten en ouders van de kinderen. Iedereen die geïnteresseerd is in muziek, is natuurlijk ook welkom om dit concert gratis bij te wonen.

Opgeven Meespeelorkest
Groep 5 tot en met 8 kunnen meedoen met het meespeelorkest. Geef je op via ons aanmeldformulier en we nemen contact op om de workshops in te plannen.

Credits
Ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest
Martin Baai - presentatie

Mark Boonstra - Mr pBone
Bastiaan Woltjer - componist

Lees hier meer over ons programma of bekijk de website van de Kindermuziekweek voor alle activiteiten in het land.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief