Rotterdams Philharmonisch Orkest
© Hans van der Woerd

MECENASSEN

EEN PERSOONLIJKE MANIER VAN STEUN

Een mecenas, ook wel weldoener genoemd, is van oudsher iemand die als financieel beschermheer -of vrouw- van geleerden of kunstenaars optreedt. Dat doet de mecenas omdat hij/zij wezenlijk gelooft in wie en wat er beschermd moet worden en daar financieel toe in staat is. En omdat hij/zij weet dat alles van waarde weerloos is. Daar is trouwens niets ‘ouderwets’ aan: het ‘moderne mecenaat’ is wereldwijd in opkomst en kan tegenwoordig op zeer verschillende en persoonlijke manieren worden vormgegeven.

Ook het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft een trouwe achterban van loyale mecenassen die van onschatbare waarde zijn voor de bijzondere projecten van het orkest. Dankzij hun genereuze, particuliere giften werden al vele plannen bekostigd op het gebied van educatie, talentontwikkeling, innovatieve projecten, aanschaf van instrumenten en tournees in binnen- en buitenland. Die waardering is natuurlijk geheel wederzijds, dus krijgen onze mecenassen geregeld de gelegenheid om voor en achter de schermen te ervaren wat hun giften voor het orkest betekenen en worden ze jaarlijks verrast met extra activiteiten. 

Voor wie overweegt om het orkest te steunen via een mecenaat: het is mogelijk om die donatie precies de vorm te geven die past bij de persoonlijke situatie. Alle giften doen ertoe voor ons, en een mecenaat is al mogelijk bij een periodieke schenking van 500 euro per jaar over een periode van vijf jaar. Met maximaal belastingvoordeel betekent dit een netto schenking van 175 euro per jaar. Hoeveel een bijdrage u netto kost kunt u berekenen via onze geefcalculator.

Contact

Voor vragen of een persoonlijk gesprek over het mecenaat kunt u contact opnemen met Agnes Wijers accountmanager mecenaat a.i., telefoon: 010- 32 25 321 (Deze telefoon staat doorgeschakeld, uw nummer komt niet in beeld,  laat uw naam en nummer achter om teruggebeld te worden.) of via mecenaat@rpho.nl. Zij bespreekt graag de verschillende mogelijkheden met u.