Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Valery Gergiev

Meer informatie over het beëindigen van onze samenwerking met Valery Gergiev en het Gergiev Festival

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het bestuur van Rotterdam Philharmonic Festivals (organisator van het Gergiev Festival) hebben op 1 maart 2022 besloten de samenwerking met Valery Gergiev te beëindigen.

Na de Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 is Valery Gergiev om een reactie gevraagd en openlijk afstand te nemen van het handelen van president Poetin in Oekraïne. De samenwerking met de dirigent werd in afwachting daarvan in opgeschort.

Op maandag 28 februari 2022 is er contact met Gergiev geweest en in dit gesprek is de kloof onoverbrugbaar gebleken. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Philharmonic Festivals zagen zich daarom genoodzaakt om de samenwerking met de dirigent per direct te beëindigen. De resterende concerten van seizoen 2021-2022 met Gergiev werden geannuleerd. Het Gergiev Festival houdt op te bestaan.

Met deze breuk komt een einde aan een diepgaande samenwerking tussen het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Valery Gergiev die teruggaat tot 1988. Hoewel het einde van deze samenwerking vanuit een muzikaal oogpunt een pijnlijke beslissing is, zagen beide organisaties geen andere mogelijkheid.

Zodra er meer duidelijkheid is over een alternatieve invulling van de nog staande programma’s leest u daar op deze pagina meer over.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief