Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Orkestacademie: de tweede jaargang is afgestudeerd

08 juni 2023
2 min leestijd

Tijdens een ‘sloepenconcert’ aan de Bergse Voorplas op vrijdag 2 juni ontvingen onze tweede lichting academisten hun certificaat. Iedereen, en sommige gasten zelfs vanaf het water, genoot van de mooie locatie, het heerlijke weer en de prachtige muziek. Gefeliciteerd Lana Trimmer en Tobias Staub (viool), Viola Innocenti (altviool), Mar Bonet Silvestri (cello) en Silvia Gallego Sánchez (contrabas), we gaan zeker nog veel van jullie horen!

Voor de vijf academisten was het openluchtconcert de afronding van een intensief leerjaar met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tien maanden lang repeteerden en speelden deze jonge talenten met ons mee, gecoacht door onze eigen musici. Ze traden op in symfonische programma’s, kamermuziekconcerten en educatieve voorstellingen, deden ervaring op met orkest- en ensemblespel en kregen auditietraining: een kickstart van hun orkestloopbaan, bekroond met een mooi diploma.

We delen met veel plezier dat twee van onze academisten, Lana Trimmer en Tobias Staub, toegetreden zijn tot de sectie van de tweede violen in ons orkest!

Lees hier meer over onze orkestacademie of bekijk hier hoe u onze bijzondere projecten kunt steunen.

De Academy wordt mede mogelijk gemaakt door Ahold Delhaize.

Foto: Caroline de Winter

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief