Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Rotterdams Philharmonisch Orkest presenteert Star Wars: A New Hope in Concert

20 februari 2024
2 min leestijd

Cinema in Concert en ons orkest bundelen voor het eerst hun krachten voor een spectaculair concert op 31 mei en 1 juni in de RTM Stage van Ahoy Rotterdam: Star Wars: A New Hope in Concert. Nadat we afgelopen september met onze Vaste Gastdirigent Tarmo Peltokoski al een suite van Star Wars ten gehore hebben gebracht, brengen we nu het iconische eerste deel tot leven met een live uitvoering van de onvergetelijke score van componist John Williams, onder leiding van dirigent Ben Palmer. De pre-sale start op 7 maart om 11.00 uur. Meer informatie over de voorverkoop is te vinden via deze link.

Star Wars: A New Hope in Concert

De vertoning van de complete film, waarbij de met een Oscar bekroonde iconische score van componist John Williams live wordt uitgevoerd door ons orkest. Annerieke Glaser, eigenaar van Cinema in Concert zegt verheugd te zijn om samen te werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor deze unieke uitvoering van Star Wars: A New Hope. Het is een eer om het meesterwerk van John Williams op deze manier te presenteren, en we zijn ervan overtuigd dat het publiek een onvergetelijke ervaring zal beleven.”

Sinds de release van deze eerste Star Wars-film meer dan 45 jaar geleden heeft de Star Wars-saga een grote invloed gehad op zowel cinema als cultuur. De film heeft wereldwijd publiek geïnspireerd met zijn mythische verhaal, boeiende personages, baanbrekende special effecten en iconische muzikale score van John Williams. Voor fans hopen we een unieke overrompelende ervaring neer te zetten door deze film te begeleiden.

Beleef Star Wars: A New Hope epischer dan ooit met de iconische soundtrack volledige live uitgevoerd bij de film!

De legendarische componist Williams staat bekend om het componeren van de muziek voor alle negen films in de Star Wars-saga, te beginnen met Star Wars: A New Hope uit 1977, waarvoor hij een Academy Award® won voor Beste Originele Muziek. Zijn scores voor The Empire Strikes Back, Return of the Jedi, Star Wars: The Force Awakens, Star Wars: The Last Jedi en Star Wars: The Rise of Skywalker werden elk genomineerd voor Beste Originele Muziek.

Leuk detail: Wij als Rotterdams Philharmonisch Orkest zijn geboren in de bioscoop: het werd in 1918 opgericht door musici die hun brood verdienden met het begeleiden van films in de Rotterdamse theaters. Ook nu spelen we nog altijd klassiekers, variërend van Charlie Chaplin tot arthouse films tijdens het International Film Festival Rotterdam, maar ook blockbusters als Star Wars en Harry Potter.

 

Data & tickets

Vrijdag 31 mei 2024 20.00 uur - Rotterdam Ahoy RTM Stage

Zaterdag 1 juni 2024 20.00 uur - Rotterdam Ahoy RTM Stage

 

Tickets zijn vanaf 7 maart verkrijgbaar via een exclusieve pre-sale. Inschrijven voor de voorverkoop kan via deze link.

De presentatie is gelicenseerd door Disney Concerts.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief