Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Orkestacademie: de eerste jaargang is afgestudeerd

08 juni 2022

Zaterdag 4 juni beleefde het eerste jaar van onze orkestacademie een prachtige afsluiting met het Concert at the Lake bij de Bergse Voorplas. Onze academisten Victor Andrey (viool), Ursula Skaug (altviool), Eleonora Dominijanni (cello) en Andreia Pecheco (contrabas) soleerden en speelden samen met musici uit ons orkest Tsjaikovski’s Strijkersserenade. Hun bezielde spel, het mooie weer en de grote publieksbelangstelling maakten de avond tot een feest.

Voor de vier academisten was het openluchtconcert de afronding van een intensief leerjaar met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tien maanden lang repeteerden en speelden deze jonge talenten met ons mee, gecoacht door onze eigen musici. Ze traden op in symfonische programma’s, kamermuziekconcerten en educatieve voorstellingen, deden ervaring op met orkest- en ensemblespel en kregen auditietraining: een kickstart van hun orkestloopbaan, bekroond met een mooi diploma.

Een nieuwe lichting academisten staat al in de startblokken: Lana Trimmer en Tobias Staub (viool), Viola Innocenti (altviool), Mar Bonet Silvestri (cello) en Silvia Gallego Sánchez (contrabas) gaan in september van start. De academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest wordt mede mogelijk gemaakt door Ahold Delhaize.

Klik hier voor meer informatie over de academy.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief