Rotterdams Philharmonisch Orkest

De Orkest Ontdekker, Virtual Reality-bril & repetitiebezoek

Doelgroep Groep 5 t/m 8
Locatie in de Doelen
Data op afspraak
Duur 1,5 uur
Voorbereiding www.orenopen.nl
Schoolbijdrage €5,00 per leerling
Groepsomvang Per 10 leerlingen moet minimaal 1 volwassene de groep begeleiden
Aanmelden Reserveer via educatie@rpho.nl

Ontdek het orkest

Ontdek het orkest met de Orkest Ontdekker, de Virtual Reality bril en een repetitiebezoek van het orkest. In een parcours maken de leerlingen kennis met het orkest in 3 lagen. Van kennis maken met de klanken in de Orkest Ontdekker tot een visuele 3D-concertervaring met de VR-bril tot een live ervaring in de Grote zaal.
 

De Orkest Ontdekker

In nauwe samenwerking met de afdeling Educatie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ontwikkelde kunstenares Chantalla Pleiter De Orkest Ontdekker. Dit zit-klim-licht-klankobject leert kinderen spelenderwijs welke instrumenten er zijn in een symfonieorkest.
 

De Virtual Reality bril Orkest Ontdekker

Beleef een 3D-ervaring met het orkest. Stap mee op het podium midden tussen het orkest en beluister en bekijk deze van verschillende posities. Je kan met je neus op de trompettist staan om te kijken en horen wat hij doet, of sta je liever op de plek van de dirigent zodat je het hele orkest kan laten spelen? Het bijzondere is dat je ook echt mag rondwandelen in een “gamewereld” om de instrumenten te leren kennen, te beluisteren en te bespelen. Zo kan je op onderzoek uitgaan en kan je zelf kiezen bij welk instrument je, in het “echt”, middenin het orkest wilt staan. Dit is een echt gefilmde wereld waar je volledig om je heen kan kijken. En dat voelt realistisch!
 

Repetitiebezoek

En dan zien de leerlingen het orkest repeteren in de Grote zaal. Daar zien de leerlingen de musici aan het werk.