Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Rondom het concert

Praktische informatie over uw concertbezoek

Mailings

Als concertbezoeker van het Rotterdams Philharmonisch Orkest ontvangt u voorafgaand aan ieder concert dat u bezoekt een e-mail met informatieve en praktische concertinformatie. U kunt zich hiervoor uitschrijven via de link onderaan de e-mail. Hier kunt u ook aangeven welke mailings u verder wilt ontvangen, zoals onze tweewekelijkse nieuwsbrief. Wij doen er alles aan om te voorkomen dat mailings in uw spambox belanden, maar raden u desondanks aan om deze regelmatig te bekijken.

Concertinleidingen

Voorafgaand aan vrijwel ieder concert kunt u een inleiding op het programma bijwonen. Deze concertinleidingen, verzorgd door musicologen en door musici uit het orkest, worden georganiseerd door de Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Leden van de Vriendenvereniging hebben vrij toegang, overige bezoekers kunnen voorafgaand aan het concert voor € 5 een kaartje kopen aan de deur van de zaal (betalen uitsluitend met pin). Concertinleidingen beginnen een uur voor aanvang van het concert. Voor de meest actuele informatie over de inleidingen kunt u de website van de Vriendenvereniging raadplegen.

Programmatoelichtingen

Bij onze concerten verstrekken wij gratis programmatoelichtingen. Voorafgaand aan het concert zijn de concerttoelichtingen ook kosteloos te lezen op de concertpagina's op onze website.

Bereikbaarheid

Alle concerten waarvoor het Rotterdams Philharmonisch Orkest kaarten verkoopt, vinden plaats in Concert- en Congresgebouw de Doelen (Schouwburgplein 50). U vindt de Doelen in het hart van Rotterdam, op loopafstand van station Rotterdam Centraal, bus-, tram- en metrohaltes en diverse parkeergarages. Klik hier voor meer informatie.

Rolstoelgebruikers en slechthorenden

De Grote Zaal van de Doelen is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. U dient deze plaatsen vooraf telefonisch te reserveren. Voor slechthorenden is er een ringleiding.

Boventiteling

De meeste programma’s met zang worden voorzien van boventiteling. De plaatsen op de Orgelring en Podiumring geven geen of beperkt zicht op deze boventiteling.

Pauzedrankje

Bij onze concerten in de Doelen is een pauzedrankje inbegrepen bij de prijs van uw concertkaart. Indien een concert geen pauze heeft, wordt u een drankje voorafgaand aan het concert aangeboden. In de foyer krijgt u koffie, thee, een glas wijn, bier of fris. Luxe wijnen en champagnes zijn tegen betaling verkrijgbaar.

Laatkomers

Wanneer u na aanvang van een concert arriveert, krijgt u bij de eerstvolgende concertonderbreking de mogelijkheid om de zaal in te gaan. Te laat komen geeft geen recht op restitutie.

Programmawijzigingen voorbehouden

Door omstandigheden kan een concertprogramma soms niet in zijn aangekondigde vorm worden uitgevoerd. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest informeert alle kaartkopers daarover en doet in die gevallen zijn uiterste best om een gelijkwaardig alternatief aan te bieden, of het programma door te laten gaan op een andere datum. Een wijziging geeft niet automatisch recht op restitutie. De meest actuele informatie vindt u altijd op onze website.

Gratis lunchconcerten

Ieder concertseizoen kunt u een aantal openbare repetities bezoeken (gratis lunchconcerten). Deze zijn gratis toegankelijk en beginnen om 12.30 uur in de Grote Zaal van de Doelen (vrij zitten). U hoeft zich vooraf niet aan te melden. Voor data bekijk onze agenda.

Preferred Hotel

Maak uw concertbezoek compleet met een overnachting in het Rotterdam Marriott Hotel, direct naast onze concertzaal. Met zijn luxueuze kamers, zijn sterrenrestaurant en zijn ideale ligging is het Mariott al jarenlang ons Preferred Hotel.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief