Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Nalaten aan het orkest

Uw persoonlijke toegift uit liefde voor muziek

Heeft u er wel eens aan gedacht om een goed doel op te nemen in uw testament? Bijvoorbeeld omdat u de samenleving iets wilt nalaten waar u grote waarde aan hecht? Ons orkest en de Vriendenvereniging bieden verschillende mogelijkheden tot financiële steun via nalatenschap in de vorm van een schenking of een legaat na overlijden.

Dat alles gebeurt uiteraard met de grootste zorgvuldigheid.  Want een nalatenschap is niet alleen een enorme blijk van waardering voor ons orkest en de musici, het is vooral een betekenisvolle laatste groet van uzelf. Als getuigenis van wat bij leven zo waardevol was én als prachtige toegift naar nieuwe generaties.

 

Ons mooie orkest als begunstigde in het testament opnemen doet niemand zomaar, daarom ontvangt u desgewenst persoonlijk overleg en advies van onze accountmanager. Daarbij is het goed om vast te weten dat:

  • Ons orkest een goed doel is met een culturele ANBI-status. U weet dus zeker dat uw volledige gift op de juiste plek terecht komt.
  • U zelf bepaalt of u wel of niet bekend maakt dat u legator bent.
  • Elk bedrag mogelijk is, en u daar in overleg een bestemming voor uitkiest die u notarieel laat vastleggen.
  • U van zeer nabij kan worden betrokken bij alle activiteiten die ons orkest organiseert.
  • U ook een Fonds op Naam kunt instellen; een schenking (vanaf 50.000 euro) met een gerichte opdracht die u in samenspraak met het orkest bepaalt. U kiest daarvoor zelf de naam en doelstelling van dit fonds. Dit kunt u bij leven doen, maar ook via een beschikking in het testament.

“Ik vind het een prettig idee dat ik mijn persoonlijke wensen rond mijn nalatenschap ooit bij de notaris heb laten vastleggen. Daarbij besloot ik om mijn geld via een verdeelsleutel na te laten aan een aantal goede doelen en organisaties van maatschappelijk belang, waaronder dit orkest. Ik dacht: ik ben al zo lang lid van deze club, dit orkest zit voor altijd in mijn hart, laat ik er dan ook helemaal voor gaan.”

- Rinus Degeling, vriend en donateur, legator sinds 2004

Onze brochure over nalaten

Wilt u meer weten over de mogelijkheden tot nalaten aan ons orkest, vraag dan hier de brochure aan. U kunt deze zowel digitaal per e-mail ontvangen, als per post toegestuurd krijgen.

Meer informatie & contact

U kunt ervoor kiezen uw wensen door uw notaris vast te laten leggen zonder ons daarover te informeren. Om er zeker van te zijn dat uw gift de juiste bestemming krijgt is de volgende informatie van belang.

U kunt nalaten aan Stichting Philharmonisch Fonds óf aan de Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Uw persoonlijke voorkeur of specifieke bestemming is hierin leidend:

  • Wilt u uw gift bestemmen voor educatie, talentontwikkeling, bijzondere projecten en internationale tournees? Neem dan Stichting Philharmonisch Fonds op in uw testament. Adres: Kruisstraat 2, 3012 CT Rotterdam. Voor vragen over nalaten aan het Philharmonisch Fonds kunt u contact opnemen met Agnes Wijers via 06-48875973 of stuur een e-mail naar: fonds@rpho.nl.
  • Wilt u uw gift bestemmen voor instrumenten? Neem dan de Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest op in uw testament. Adres: Kruisstraat 2, 3012 CT Rotterdam. Voor vragen over nalaten aan de Vereniging Vrienden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest kunt u contact opnemen met Nadja Bremer via 06-14408963 of stuur een e-mail naar: info@vriendenrpho.nl.
Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief