Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Melomaniac

Eigentijdse muziek04 jun '23(Geweest)

Klassieke muziek en breakdance komen samen in een wervelende cross-over.

1uur
5-10musici
geenpauze

Dansers, musici en een dj: ze dagen elkaar uit in een battle om de aandacht van het publiek. Uiteindelijk vinden ze elkaar in dat wat hen verbindt: de liefde voor muziek. Een unieke mix-concept dat garant staat voor een knetterende chemie tussen musici en dansers.

Muziek, zo doordringend dat je deze kunt voelen in je onderbuik, waardoor je wel moet bewegen. En laat dat nu net het geval zijn met muziek van de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dansers van Maas en blazers, strijkers en een slagwerker van het orkest zoeken naar nieuwe dansvormen op oude klanken en verleiden elkaar tot interactie.

Programma & uitvoerenden

Melomaniac is een cross-over tussen livemuziek en breakdance. 

Concept, regie Jolanda Spoel

Dans, spel Akif Dalkiran, Tim Jansen, Remses Rafaela, Gerson Rafael, Ruben Chi

Muziek Hadewijch Hofland (viool), Annerien Stuker (viool), Leon van den Berg (altviool), Ricardo Neto (contrabas), Simon Wierenga (trompet), Remko de Jager (trombone), Adriaan Feyaerts (slagwerk)

Arrangeurs Jeroen Geevers, Steven Verhelst

Kostuums Dorine van IJsseldijk

Lichtontwerp Jeroen Melsen

Artistiek advies Martin Baai, Laura de Jong

Coproductie: Rotterdams Philharmonisch Orkest, Maas theater en dans
In samenwerking met: Bijlmer Parktheater
Fotografie: Guido Bosua

Tijdens de voorstellingen in 2021 is er een documentaire gemaakt. Ontdek de verhalen achter Melomaniac en laat je meeslepen door de muziek! 

In 2014 voegden het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Maas theater en dans (ook uit 010) het beste van twee werelden samen. Ze creëerden een unieke cross-over waarin breakdance en 150 jaar muziek elkaar ontmoetten. In de jaren daarna werd de succesvolle voorstelling hernomen.

Melomaniac in de media

"Melomaniac is een feestje. Weer lukt het Jolanda Spoel om breakers en musici tot een hechte groep te smeden." ★★★★ - De Volkskrant

"De voorstelling is een mengelmoes van fantastische moves, goede muziek, maar geeft ook een persoonlijk beeld van enkele dansers en musici." ★★★★★ - I Love Theater

"Melomaniac is een groot feest. Een cadeautje, verpakt in glinsterend inpakpapier, dat je vrolijk de zaal doet verlaten." - Theaterkrant

De kinderen (beide 11) gaven deze voorstelling een 10. Ik vond het zo tof, dat ik niet weet hoe ik het moet omschrijven; het was stoer, ontroerend, grappig, supercreatief en muzikaal.
Bezoeker Melomaniac 2021

Alle speeldata van Melomaniac

zondag 04 jun 202319:30
Rotterdamde Doelen (Grote Zaal)
Geweest

Kijk, luister en verwonder:

Proms
Proms
Proms
Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief