Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Romeo & Julia

Symfonisch22 mrt '24(Geweest)

Rivaliserende families, adellijke trots, afgunst, wraak en een fatale hartstocht: Romeo en Julia is een verhaal waar álles in zit.

2uur
85-90musici
1pauze

Twee rivaliserende families, adellijke trots, afgunst, wraak en een fatale hartstocht: Romeo en Julia is een verhaal waar álles in zit. Vaak op muziek gezet, maar nooit zo meeslepend als door Prokofjev. Hoogtepunten uit zijn balletmuziek (waaronder de iconische Dans van de ridders, de maanovergoten balkonscène en het keelsnoerende slot) worden voorafgegaan door Mozarts Jeunehomme. Onweerstaanbaar.

Dit programma zou oorspronkelijk worden gedirigeerd door onze chef-dirigent Lahav Shani. Omdat Lahav begin april voor het eerst vader wordt, zal hij vanaf half maart tijdelijk zijn werkzaamheden neerleggen. In dit programma wordt hij vervangen door Valentin Uryupin. Tevens wordt het concert op donderdag 21 maart afgelast. Kaartkopers zijn hierover geïnformeerd.

Programma & uitvoerenden

Mozart Pianoconcert nr.9 'Jeunehomme'
Prokofjev Romeo en Julia (delen)

Een uur voorafgaand aan het concert wordt er een concertinleiding verzorgd door Emanuel Overbeeke. Locatie: Van Capellen Zaal.

DirigentValentin Uryupin
PianoSeong-Jin Cho
Een verhaal waar álles in zit
Onweerstaanbaar

Alle speeldata van Romeo & Julia

vrijdag 22 mrt 202420:15
Rotterdamde Doelen (Grote Zaal)
Geweest

Kijk, luister en verwonder:

Mattheus Passion 2024
Bucket list concert
Vioolsolist
Bucket list concert
Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief