Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Geef in Harmonie

Uw bijdrage komt ten goede aan mensen die een klassiek concert willen bezoeken, maar niet de financiële middelen hebben.

Met Geef in Harmonie vraagt het Rotterdams Philharmonisch Orkest u een bijdrage te doen voor een extra ticket, zodat ook mensen voor wie een bezoek niet binnen het financiële bereik ligt, kunnen genieten van een concert van het orkest. Hiermee zetten we samen in op meer toegankelijkheid en onderstrepen we de verbindende kracht van kunst en cultuur in onze samenleving. 

Vanaf seizoen 2023-2024 is Geef in Harmonie doorlopend aanwezig bij de concerten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Geef in Harmonie is geïnspireerd op het initiatief Geef een Toegift van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals. Door het hele land wordt publiek gevraagd om tegen een sterk gereduceerd tarief bij de eigen aankoop, een extra ticket te kopen voor iemand die hier zelf niet de financiële mogelijkheden voor heeft. Naar analogie van de ‘uitgestelde kop koffie’ (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen voor een extra kop koffie betaald kan worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kan worden) komen de festivals met het ‘uitgestelde kaartje’.

Maak een verschil

Samenwerken met maatschappelijke partijen

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest werkt voor Geef in Harmonie samen met verschillende Rotterdamse maatschappelijke partijen die zich inzetten om mensen met beperkte financiële middelen te helpen. Denk aan Stichting Mano, IMC Weekendschool, de Voedselbank Rotterdam en Dress for Success. Samen met hen zorgen wij ervoor dat de tickets terecht komen bij de juiste mensen. Hieronder ontdekt u onze huidige samenwerkingspartners.

Heeft u een suggestie voor een maatschappelijke partij om mee samen te werken voor dit initiatief? Neem contact met ons op. We horen het graag.

Help een ander aan een ticket

Een bijdrage leveren

Wanneer u tickets bestelt op de website van het Rotterdams Philharmonisch Orkest krijgt u in het bestelproces de mogelijkheid om bij te dragen aan een extra ticket. Dit kan vanaf € 5. 

Door een bijdrage te geven kan bijvoorbeeld Stichting Mano kinderen van vluchtelingen blij maken met een bezoek aan een van onze familievoorstellingen. Dit seizoen zijn dat onder andere Doornroosje, Sint Sing Along en Het zwanenmeer.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief