Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Julie Adalsteinsson

Academy 2023-2024

Hallo, mijn naam is Julie en ik ben een Luxemburgse violiste met IJslandse roots. Na eerst in Rotterdam en daarna in Graz gestudeerd te hebben ben ik ontzettend blij om weer terug te zijn in Rotterdam.

Naast vioolspelen vind ik het erg leuk om nieuwe plaatsen te ontdekken en tijd door te brengen met mijn goede vrienden. Omdat ik ben opgegroeid op het platteland houd ik ook erg van lange wandelingen in de natuur.

Julie Adalsteinsson (Luxemburg, 1997) kreeg op achtjarige leeftijd haar eerste vioollessen van Sofie Vermeersch. Ze studeerde aan Codarts, Rotterdam, bij Natasja Morozova en daarna aan de Kunstuniversiteit in Graz als leerling van Giovanni Guzzo, bij wie ze nu haar masterstudie afrondt. Ze heeft verschillende master classes gevolgd bij violisten als Sebastian Bohren, Gordan Nikolic en Misha Furman.

Tijdens haar studietijd soleerde Julie bij verschillende orkesten; ook maakte ze deel uit van het European Union Youth Orchestra, het Jeugdorkest Nederland en het Jong Metropole Orkest. Onlangs is ze ook begonnen met spelen bij de Solistes Européens Luxembourg en Recreation Orchester in Graz. In 2016 won Julie de eerste prijs bij de 21st Century Art Competition in Wenen; in 2022 eindigde haar pianotrio op de tweede plaats tijdens het Martha Debelli concours.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief