Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Núria Comorera Nosàs

Academy 2023-2024

Hallo, mijn naam is Núria! Ik kom uit een muzikantenfamilie uit Barcelona, Spanje. Ik begon al op jonge leeftijd cello te spelen in mijn geboortestad en toen ik 17 jaar oud was verhuisde ik naar de Verenigde Staten om mijn studie voort te zetten. Ik heb 4 jaar in New York City en Boston gewoond. Naast muziek geniet ik van veel dingen in het leven, zoals Lego bouwen, heerlijk Catalaans en Spaans eten koken, reizen en uitgaan met vrienden. Spelen in een orkest is absoluut een van mijn favoriete dingen om te doen als musicus en ik kan niet enthousiaster zijn om met het Rotterdams Philharmonisch te spelen en van dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven te genieten.

Núria Comorera Nosàs (Barcelona, 1999) was drie jaar oud toen ze cello begon te spelen. In 2017 werd ze toegelaten tot de Manhattan School of Music, waar studeerde bij Phillipe Muller. Aan het Boston Conservatory at Berklee vervolgde ze haar studie onder Rhonda Rider, waar ze summa cum laude haar bachelor in cello afrondde. Núria rondt momenteel haar studie voor het Arist Diploma in Orchestra Performance af aan de OAcademy met cellist Ilmari Hopkins.

Núria deed mee aan masterclasses van cellisten als Yo-Yo Ma, Gary Hoffman en Steven Isserlis. Ze won prijzen in verschillende internationale concoursen, waaronder de Torneo Internacional de Música (2013), en het Vic Cello Festival (2014) en de Fivesparks Music Competition aan Harvard University. Nuria was aanvoerder in het Barcelona Youth Symphony Orchestra, en speelde mee in het Verbier Festival Junior Orchestra en het European Union Youth Orchestra.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief