Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Martine Velthuis

Academy 2023-2024

Hallo! Mijn naam is Martine, ik ben in 2000 in het oosten van Nederland geboren. Ik ben begonnen met vioolspelen toen ik 7 was en heb de laatste 5 jaar in Den Haag aan het conservatorium gestudeerd. Ik ben opgegroeid in een muzikale familie en daardoor begon ik al met zingen voordat ik kon praten of lopen. In mijn vrije tijd speel ik graag piano, zing ik, maak ik muzikale verhaaltjes voor kinderen of wandel ik in de natuur, vooral in de bergen. Ik kijk ernaar uit om in de academie van mijn droomorkest te gaan spelen.

Martine Velthuis (2000) is op 7-jarige leeftijd begonnen met vioolles. Vanaf september 2013 kwam ze terecht in de jong talentklas van het ArtEz conservatorium in Zwolle, waar ze vioolles kreeg van Sylvia van der Grinten. In 2015 won Martine de eerste prijs en de publieksprijs bij het Prinses Christina Concours regio oost. Martine soleerde daarnaast bij Symfonia Jong Twente, Euregio Symphonieorchester, het Arcata strijkers ensemble en bij het Britten Jeugd Strijkorkest. Van 2016 tot 2018 was ze ook concertmeester bij Jeugdorkest Nederland (JON) .

In 2018 is ze begonnen met haar studie klassiek viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze les heeft van Ilona Sie Dhian Ho. Verschillende projecten, waaronder een in de vorm van concertmeester bij het Nationaal Jeugdorkest (NJO), en bij het Gustav Mahler jugendorchester onder leiding van Daniele Gatti, hebben Martine al kennis laten maken verschillende grote zalen in Europa als de Musikverein in Wenen, en het Kulturpalast Dresden. Dit seizoen zij we blij om haar te verwelkomen bij de Academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief