Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Rotterdams Philharmonisch Orkest lanceert 'Geef in Harmonie' en maakt concertbezoek toegankelijk voor iedereen

31 oktober 2023

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest lanceert 'Geef in Harmonie', een initiatief dat de mogelijkheid biedt aan kaartkopers om bij te dragen aan een extra ticket voor iemand die daar niet de financiële middelen voor heeft. Het orkest werkt op dit moment samen met o.a. de Voedselbank Rotterdam, Stichting Mano en Dress for Success.

Ontstaan

Een klassiek concert bezoeken voor de mentale ontlasting, gewoon ter ontspanning of om even niet aan die grote problemen te hoeven denken.. Dat klinkt heerlijk maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest voelt zich als grote speler in de culturele sector verantwoordelijk om klassieke muziek, en specifiek een live concertbezoek, toegankelijk te maken voor iedereen. Het orkest introduceert 'Geef in Harmonie', een initiatief dat zijn inspiratie haalt uit het project 'Geef een Toegift' van De Verenigde Podiumkunstenfestivals. In lijn met het concept van de 'uitgestelde kop koffie', geeft dit initiatief kaartkopers de kans om bij te dragen aan een extra ticket. Hiermee wordt de gelegenheid geboden aan mensen die anders de financiële middelen missen om van een concert te genieten.

Samenwerkingspartners

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest werkt op dit moment samen met diverse Rotterdamse maatschappelijk betrokken organisaties, waaronder Stichting Mano, IMC Weekendschool, Voedselbank Rotterdam en Dress for Success.

Zo werkt het

Kaartkopers kunnen bij het afrekenen van eigen concerttickets ervoor kiezen om een bedrag vanaf €5,- bij te dragen aan dit goede doel. Dankzij die bijdrage kan het orkest in samenwerking met bijvoorbeeld Stichting Mano kinderen van vluchtelingen blij maken met een bezoek aan een familievoorstelling of krijgen de vrijwilligers van Voedselbank Rotterdam een onvergetelijke avond uit.

Meer informatie

De eerste donaties zijn inmiddels binnen en het volgende concertbezoek wordt gepland. Suggesties voor goede doelen, andere ideeën en vragen zijn altijd welkom. Meer informatie vind je op de website.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief