Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Ontdek seizoen 2024-2025

25 maart 2024
2 min leestijd

Het Rotterdams Philharmonisch presenteert zijn programmering voor het nieuwe seizoen 2024-2025: 34 verschillende concerten met muziek uit vijf eeuwen, variërend van Mahlersymfonie tot filmconcert en van familievoorstelling tot kerstprom. Artistiek manager Floris licht de hoogtepunten uit. Zijn devies: zoek het in de volle breedte.

"Neem alleen al onze geliefde chef Lahav Shani. Voor het eerst dirigeert hij Bruckner 8 én Mahler 9, twee van de hoogste toppen in het symfonische landschap. Maar hij werkt ook samen met de meesterlijke WDR Bigband in een ontmoeting tussen jazz en klassiek: Jazz at the Philharmonic. Eredirigent Yannick brengt een troostrijke avond, met Bruckners warmbloedige Derde en Strauss’ Vier letzte Lieder: muziek vol leven en liefde. Duisterder is Sjostakovitsj’ Veertiende symfonie, gedirigeerd door onze jonge vaste gastdirigent Tarmo Peltokoski in een gewaagd programma. Maar Tarmo leidt het orkest óók in de tweede akte van Tristan und Isolde, waarin de liefde zo fel straalt dat ze verblindt. Actueel en urgent is het programma van John Adams: aan de vooravond van de Amerikaanse verkiezingen brengt hij eigen werk, optimistisch als de Amerikaanse droom. Maar óók het radicaal schurende De Staat van Louis Andriessen, dat de vraag oproept: in wat voor politieke wereld willen wij leven? De wereld van nu klinkt ook door in wereldpremières van Roukens en Metselaar. We herontdekken parels als Dawsons Negro Folk Symphony en Vaughan-Williams’ Sinfonia Antarctica. Vertrouwde meesterwerken als het Weihnachtsoratorium en de Matthäus vormen ankerpunten in een woelige tijd. Geliefde topsolisten als Martha Argerich en Hilary Hahn keren terug. De Promsconcerten en Rufus Wainwright trekken een nieuw publiek, en met een reeks diverse familieconcerten binden we de jongste luisteraars aan ons."

Series zijn vanaf woensdag 27 maart om 10.00 uur te bestellen. Bij het bestellen van een serie krijgt u 20% korting op de losse kaartprijs. De losse kaartverkoop gaat van start op 21 mei om 10.00 uur

De volledige programmering van het seizoen 2024-2025 vind u hier.
Om de brochure in te zien, of te downloaden klikt u hier.
Voor ons serie-aanbod klikt u hier.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief