Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Kerstconcerten 2024: adembenemend klassiek

Verwarm u tijdens de kerstdagen aan de mooiste kerstconcerten van 2024. Van de grootste klassieke kersthits tot een wintersprookje voor kinderen. Geniet van ons mooie decemberaanbod.

kerstconcerten 2024

Wat is er te doen in Rotterdam in december? Nou, wij hebben een idee voor u. Neem eens een kijkje bij de betoverende concerten die we rondom de feestdagen aanbieden. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft in december een aantal kerstconcerten op het programma staan. 

Welke kerstconcerten bieden we aan? 

Tijdens de donkere decemberdagen bieden we in 2024 drie prachtige kerstconcerten aan. De voorstellingen zijn voor jong en oud. Hieronder zetten we ze voor u op een rijtje. 

Proms: The Nutcracker
De Notenkraker is een klassiek sprookje die helemaal in de kersttraditie past. Het is een kerstconcert voor volwassen die weer even kind willen zijn. Dit meesterwerk van Tsjaikovski maakt de magie van kerstavond tastbaar. De Volkskrant schreef een recensie over een uitvoering van de Notenkraker twee jaar geleden: 'In Rotterdam klinkt gelukkig nog een goede Notenkraker. Dirigent Vasili Petrenko liet in de kerstklassieker horen wat voor geweldig orkest het Rotterdams Philharmonisch is, met strijkers in duizend kleuren ★★★★'.  Deze voorstelling vindt twee keer plaats op 19 en 21 december 2024. Klik hier om naar de concertpagina te gaan. 

Weihnachtsoratorium 
Dit is hét klassieke kerstwerk van Bach. Fonkelend koper, roffelende pauken en een jubelend koor: Bachs Weihnachtsoratorium valt vorstelijk met de deur in huis en geeft je met de kerstdagen een prachtige concertbeleving. 'Wat zijn passies voor de lijdenstijd zijn, is zijn Weihnachtsoratorium voor het feest van Kerstmis', schrijft Trouw. Deze voorstelling vindt twee keer plaats op 20 en 22 december 2024. Klik hier om naar de concertpagina te gaan.

A Christmas Carol (4+) 
Ook voor de kleintjes hebben we in 2024 een betoverende kerstvoorstelling. Acteurs van Teatro Concerto brengen de wereld van Ebenezer Scrooge met poppentheater tot leven. Eerder speelden zij het Zwanenmeer (4+) bij ons en deden dat met veel succes. A Christmas Carol is voor alle kinderen vanaf 4 jaar en vindt vier keer plaats op 28 en 29 december 2024. Klik hier om naar de concertpagina te gaan.

Wat kan u van onze kerstconcerten verwachten? 

Wat maakt onze voorstellingen met Kerstmis zo bijzonder? De kerstconcerten van het Rotterdams Philharmonisch orkest bieden klassieke muziek op het hoogste niveau en brengen u helemaal in de kerststemming. 

Met Proms: The Nutcracker hebben we een mooi randprogramma kenmerkend voor een promsconcert. Bij binnenkomst kun je genieten van warme chocolademelk met slagroom of glühwein. Wandel door de Grote Hal van De Doelen, Rotterdam en verken de kraampjes met heerlijke lekkernijen en prachtige cadeaus voor je laatste kerstinkopen (of om jezelf te trakteren). En blijf na afloop zeker nog even in de Hal voor een drankje en een feestelijke toegift.  

Maar ook bij A Christmas Carol (4+) pakken we extra uit met een speciaal voorprogramma. Voorafgaand aan deze kerstconcerten voor kinderen is er een gezellig voorprogramma met allerlei activiteiten. In de feestelijk versierde hal van De Doelen kan het hele gezin op een interactieve manier klassieke muziek en kunst beleven. Denk bijvoorbeeld aan de instrumentenparade van de SKVR muziekschool  Rotterdam, schminken, knutselen en tekenen, een betoverende Virtual Reality ervaring, en de Orkest Ontdekker, een interactieve klankinstallatie. 

Reacties op onze kerstconcerten 

"Erg genoten, we denken er zeker aan om de kerstconcerten een vaste prik te maken met de feestdagen!"

"We waren zo enthousiast over het kerstconcert en de sfeer en de muziek hebben ons zoveel gedaan, dat we niet anders konden geven dan een 10. We zijn "groentjes" wat betreft klassieke muziek. Maar hebben met volle teugen genoten. Dat smaakt naar meer!!!"

"Het is super dat zo’n uw orkest op de 24e zoveel mensen kan blij maken en in een kerstsfeer kan brengen." 

"Erg leuk dat de dirigent soms wat uitleg/achtergrond gaf bij de stukken die gespeeld gingen worden. Hierdoor wist je beter het verhaal achter het stuk, wat het nog leuker/mooier maakt om naar het kerstconcert te luisteren."

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief