Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Proms Concert

Ervaar de magie van een proms concert! Ook dit jaar brengt het Rotterdams Philharmonisch Orkest de proms weer naar de concertzaal. Geniet van onze Cinematic Soundtracks, Chistmas Classics en Spring Is In The Air.

Ben je op zoek naar een onvergetelijke muzikale ervaring? Dan moet je zeker eens een Proms concert bezoeken!

Wat is een Proms concert?

Een Proms is een concert waar klassieke muziek en populaire melodieën samenkomen. Het is goede eerste stap als je nog niet eerder naar een klassiek concert bent geweest. De voorstelling is over het algemeen wat korter en de stukken die het orkest speelt zijn bekender of toegankelijker voor een nieuw publiek. Het is een muzikale reis die je meeneemt door de tijd, van meeslepende klassieke stukken tot moderne hits, allemaal uitgevoerd met de grandeur die typerend is voor de Proms-traditie.

Waarom heet het Proms?

Proms is afgeleid van promenadeconcerten. Het is ontstaan aan het einde van de 19e eeuw in London. Bedenker Robert Newman organiseerde openluchtconcerten om een groter publiek te bereiken, waarbij mensen rondliepen (promenade) tijdens de concerten. Daar komt het woord Proms vandaan. 

Wat kan je van een Proms concert verwachten?

Een Proms concert bij het Rotterdams Philharmonisch orkest is een complete avond uit. Je bezoekt niet alleen een geweldig concert, maar we hebben voor en na de voorstelling ook allerlei leuke activiteiten. Ben je nog nooit naar een klassiek concert geweest, maar zou je het wel eens mee willen maken? Dan is dit een uitstekende keuze. Maar ook voor de échte klassiek muziekliefhebber is het een prachtige ervaring.

Proms concert in april

Halverwege april leven we toe naar warmer weer met Spring Is In The Air. La primavera, het eerste van zijn Vier jaargetijden, is dan ook de opening van deze voorjaarsprom. Pachelbel, Händel en Bach storten zich in het feest met hun eigen barokke tophits, maar Vivaldi heeft het laatste woord: zijn zondoorstoofde L’estate geeft tot besluit een voorproefje van een stralende zomer.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief