Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

Handleidingen

Hieronder vindt u uitgebreide handleidingen voor het aanmaken van een account en het online bestellen van series. Lukt het u ondanks deze handleidingen niet een account aan te maken of een serie te bestellen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Een account aanmaken

Klik hier of rechtsboven in het menu op 'Mijn account' om een account aan te maken. Klik vervolgens op 'Registreer'. Vul hier uw e-mailadres en een wachtwoord naar keuze in.

U ontvangt in uw mailbox een eenmalige code. Vul de code in, vink het vakje bij 'Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden van Rotterdams Philharmonisch Orkest' aan en klik op 'Registreren'. U heeft nu een account!

Uw tickets

In uw account vindt u onder 'Mijn tickets' een lijst van concerten waar u tickets voor heeft gekocht. Bij elk concert kunt u rechts op de knop 'Tickets' klikken om uw e-tickets te downloaden. (Uiteraard ontvangt u na een bestelling ook een bevestigingsmail met daarin uw e-tickets als bijlage.)

Uw persoonlijk tegoed

Tijdens de coronacrisis hebben wij veel van onze concerten helaas moeten annuleren. Voor geannuleerde concerten hebben wij vouchers uitgegeven. In uw account vindt u onder 'Persoonlijk tegoed' een totaaloverzicht van al deze vouchers. Bij elke voucher staat een code vermeld. Wanneer u online een nieuwe bestelling doet, kunt u uw vouchers aan het einde van het bestelproces eenvoudig verzilveren met de codes die u vindt in uw account.

Uw gegevens

In uw account kunt u onder 'Mijn gegevens' uw gegevens eenvoudig inzien en zelf aanpassen.

Inloggen

Voordat u een serie bestelt, dient u eerst in te loggen in uw account. Klik hier of rechtsboven in het menu op 'Mijn account' om naar uw account te gaan. Nadat u bent ingelogd klikt u in uw account op 'Bestel tickets' of het agenda-icoontje om terug te keren naar de website.

Heeft u nog geen account, dan dient u zich eerst te registreren met uw e-mailadres. Zie onder 'Een account aanmaken' hoe u dit kunt doen.

Stap 1

Ga naar rpho.nl/series, kies uw serie naar keuze en klik op 'Bestellen'.

Stap 2

Nadat u op 'Bestellen' heeft geklikt, komt u in de bestelomgeving. Hier ziet u de prijzen van uw serie naar keuze. De prijzen zijn inclusief 20% seriekorting. Klik op '+' naast uw rang naar keuze om het aantal gewenste series te selecteren en klik op 'Volgende'.

Nadat u uw online bestelling heeft gestart, heeft u 45 minuten de tijd om uw bestelling af te ronden.

Stap 3

Het systeem kiest automatisch per concert uit uw serie de best beschikbare plaatsen. Wilt u zien welke stoelen het systeem heeft gekozen en/of de geselecteerde plaatsen wijzigen, klik dan (per concert uit uw serie) op 'Wijzig plaatsen'.

Stap 4

Wanneer u bij een concert uit uw serie op 'Wijzig plaatsen' heeft geklikt, kunt u in de plattegrond zien welke stoelen het systeem voor u heeft gekozen. Uw plaatsen worden gemarkeerd met de rode bolletjes. Wilt u uw plaatsen wijzigen? Klik dan op een wit bolletje naar keuze. De grijze bolletjes zijn reeds bezette stoelen. Zodra u uw plaatsen heeft bekeken en/of gewijzigd, klik dan rechtsonder op 'Sluit'. U keert dan automatisch terug naar het overzicht onder stap 3.

Herhaal voorgenoemde stap evt. per concert uit uw serie.

Stap 5

Wilt u uw serie uitbreiden met andere concerten of extra tickets bestellen voor de concerten uit uw serie? Klik in het overzicht onder stap 3 dan op 'Wilt u uw serie uitbreiden? Klik hier'. U ziet vervolgens alle concerten uit het nieuwe seizoen. Klik bij een concert op 'Koop tickets' om tickets toe te voegen.

Als u geen extra tickets wilt toevoegen, klikt u bij stap 3 op 'Volgende'.

Stap 6

Kies voor het concert waarmee u uw serie wilt uitbreiden op '+' naast uw rang naar keuze. De prijzen van de concerten waarmee u uw serie uitbreidt zijn inclusief 15% uitbreidingskorting. Neemt u iemand mee van 26 jaar of jonger, dan is het uiteraard ook mogelijk om tickets toe te voegen voor het jongerentarief van € 12,50 (Let op: dit kan alleen op rang 2 en rang 3. Wilt u tickets voor het jongerentarief toevoegen op rang 1 of toprang, bel dan met onze Klantenservice.). Klik na het toevoegen van uw tickets op 'Volgende'.

Stap 7

In tegenstelling tot de plaatsen van uw serie, kiest het systeem voor concerten waarmee u uw serie uitbreidt niet de best beschikbare plaatsen. Deze dient u zelf te selecteren. Wanneer u extra tickets bestelt voor een concert uit uw serie, selecteert het systeem automatisch plaatsen naast uw serieplaatsen.

Stap 8

Nadat u uw plaatsen heeft geselecteerd kunt u stap 5 t/m 7 herhalen om uw serie met meer concerten uit te breiden. Klik in dat geval op 'Ga door met bestellen'. Wanneer u tickets heeft geselecteerd voor al uw concerten naar keuze en u uw bestelling wilt afronden, klik dan op 'Ga naar de kassa'.

Stap 9

Voordat u uw bestelling afrekent, dient u een betaalmethode (iDeal, creditcard of Podium Cadeaukaart) te selecteren. Ook kunt u aangeven of u e-tickets (gratis) wilt ontvangen of tickets per post (+ € 3,50). Dit is ook het moment om eventuele vouchers in te wisselen. Klik hiervoor op 'Gebruik voucher'.

Stap 10

In uw account ziet u onder 'Persoonlijk tegoed' een totaaloverzicht van uw vouchers. Klik in de kolom 'Code' op een vouchercode. Zodra u op een vouchercode heeft geklikt, wordt de code groen gemarkeerd. Dit betekent dat uw muis de code heeft gekopieerd.

Tip: open uw account in een apart tabblad, zo kunt u makkelijker uw vouchercodes kopiëren en plakken.

Stap 11

Plak uw vouchercode in het voucherveld en klik op 'OK'.

Stap 12

Uw voucher is toegevoegd aan uw bestelling. De waarde van uw voucher wordt automatisch in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw bestelling. Als u meerdere vouchers heeft, kunt u stap 9 t/m 11 zo vaak herhalen als u wilt. Wanneer u geen vouchers meer heeft of wilt inwisselen, klik dan op 'Volgende'.

Stap 13

Desgewenst kunt u een donatie aan uw bestelling toevoegen. Wij waarderen uw steun enorm!

Stap 14

Tot slot ziet u een overzicht van uw bestelling. Controleer of uw bestelling klopt en klik op 'Bevestig'. Afhankelijk van de betaalmethode die u bij stap 9 hebt geselecteerd, wordt u doorgelinkt naar de desbetreffende betaalomgeving.

Stap 15

In de betaalomgeving rekent u uw bestelling af. Na uw betaling ontvangt u een bevestigingsmail van uw bestelling met in de bijlage uw e-tickets.

Inloggen

Voordat u een serie bestelt, dient u eerst in te loggen in uw account. Klik hier of rechtsboven in het menu op 'Mijn account' om naar uw account te gaan. Nadat u bent ingelogd klikt u in uw account op 'Bestel tickets' of het agenda-icoontje om terug te keren naar de website.

Heeft u nog geen account, dan dient u zich eerst te registreren met uw e-mailadres. Zie onder 'Een account aanmaken' hoe u dit kunt doen.

Stap 1

Ga naar rpho.nl/flex, en klik op 'Bestellen'.

Stap 2

Nadat u op 'Bestellen' heeft geklikt, komt u in de bestelomgeving. Klik op '+' naast uw rang naar keuze om het aantal gewenste flex-series te selecteren en klik op 'Volgende'.

Nadat u uw online bestelling heeft gestart, heeft u 45 minuten de tijd om uw bestelling af te ronden.

Stap 3

U komt nu in een totaaloverzicht van al onze concerten. U dient in dit overzicht minimaal 4 concerten te selecteren om uw flex-serie te kunnen bestellen. Wanneer u een concert aanvinkt, ziet u dat het systeem uw rang naar keuze automatisch selecteert en de hokjes onder 'subscribers' aanvinkt. Hier hoeft u niets aan te veranderen. Klik op 'Bevestig'.

Stap 4

Nadat u op 'Bevestig' heeft geklikt, ziet u dat het eerste concert in uw flex-serie groen wordt gemarkeerd. Herhaal stap 3 totdat minimaal 4 concerten in het totaaloverzicht groen gemarkeerd zijn. Klik op 'Volgende'.

Stap 5

Het systeem kiest automatisch voor elk concert uit uw flex-serie de best beschikbare plaatsen. Wilt u zien welke stoelen het systeem heeft gekozen en/of de geselecteerde plaatsen wijzigen, klik dan (voor elk concert uit uw flex-serie) op 'Wijzig plaatsen'.

Let op: alle prijzen van uw flex-series zijn al inclusief 15% seriekorting.

Stap 6

Wanneer u bij een concert uit uw flex-serie op 'Wijzig plaatsen' heeft geklikt, kunt u in de plattegrond zien welke stoelen het systeem voor u heeft gekozen. Uw plaatsen worden gemarkeerd met de rode bolletjes. Wilt u uw plaatsen wijzigen? Klik dan op een wit bolletje naar keuze. De grijze bolletjes zijn reeds bezette stoelen. Zodra u uw plaatsen heeft bekeken en/of gewijzigd, klik dan rechtsonder op 'Sluit'. U keert dan automatisch terug naar het overzicht onder stap 5.

Herhaal voorgenoemde stap evt. per concert uit uw flex-serie.

Stap 7

Wilt u extra tickets bestellen voor de concerten uit uw flex-serie? Klik in het overzicht onder stap 5 dan op 'Wilt u uw serie uitbreiden? Klik hier'. U ziet vervolgens een nieuw overzicht met alle concerten uit het nieuwe seizoen. Klik bij een concert op 'Koop tickets' om tickets toe te voegen.

Als u geen extra tickets wilt toevoegen, klikt u bij stap 5 op 'Volgende'.

Stap 8

Kies voor het concert waar u extra tickets voor wilt kopen op '+' naast uw rang naar keuze. De prijzen van deze extra tickets zijn tevens inclusief 15% seriekorting. Neemt u iemand mee van 26 jaar of jonger, dan is het uiteraard ook mogelijk om tickets toe te voegen voor het jongerentarief van € 12,50 (Let op: dit kan alleen op rang 2 en rang 3. Wilt u tickets voor het jongerentarief toevoegen op rang 1 of toprang, bel dan met onze Klantenservice.). Klik na het toevoegen van uw tickets op 'Volgende'.

Stap 9

Voor concerten uit uw flex-serie waar u extra tickets voor bestelt, selecteert het systeem automatisch plaatsen naast uw serieplaatsen. U kunt deze plaatsen desgewenst wijzigen.

Stap 10

Nadat u uw plaatsen heeft geselecteerd kunt u stap 7 t/m 9 herhalen om ook voor andere concerten uit uw flex-serie extra tickets te bestellen. Klik in dat geval op 'Ga door met bestellen'. Wanneer u tickets heeft geselecteerd voor al uw concerten naar keuze en u uw bestelling wilt afronden, klik dan op 'Ga naar de kassa'.

Stap 11

Voordat u uw bestelling afrekent, dient u een betaalmethode (iDeal, creditcard of Podium Cadeaukaart) te selecteren. Ook kunt u aangeven of u e-tickets (gratis) wilt ontvangen of tickets per post (+ € 3,50). Dit is ook het moment om vouchers in te wisselen. Klik hiervoor op 'Gebruik voucher'.

Stap 12

In uw account ziet u onder 'Persoonlijk tegoed' een totaaloverzicht van uw vouchers. Klik in de kolom 'Code' op een vouchercode. Zodra u op een vouchercode heeft geklikt, wordt de code groen gemarkeerd. Dit betekent dat uw muis de code heeft gekopieerd.

Tip: open uw account in een apart tabblad, zo kunt u makkelijker uw vouchercodes kopiëren en plakken.

Stap 13

Plak uw vouchercode in het voucherveld en klik op 'OK'.

Stap 14

Uw voucher is toegevoegd aan uw bestelling. De waarde van uw voucher wordt automatisch in mindering gebracht op het totaalbedrag van uw bestelling. Als u meerdere vouchers heeft, kunt u stap 11 t/m 13 zo vaak herhalen als u wilt. Wanneer u geen vouchers meer heeft of wilt inwisselen, klik dan op 'Volgende'.

Stap 15

Desgewenst kunt u een donatie aan uw bestelling toevoegen. Wij waarderen uw steun enorm!

Stap 16

Tot slot ziet u een overzicht van uw bestelling. Controleer of uw bestelling klopt en klik op 'Bevestig'. Afhankelijk van de betaalmethode die u bij stap 11 hebt geselecteerd, wordt u doorgelinkt naar de desbetreffende betaalomgeving.

Stap 17

In de betaalomgeving rekent u uw bestelling af. Na uw betaling ontvangt u een bevestigingsmail van uw bestelling met in de bijlage uw e-tickets.

Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief