Ga direct naar: Hoofdinhoud
Ga direct naar: Hoofdnavigatie

De Notenkraker

Groot orkest22 dec '22 - 23 dec '22(Geweest)

De grootste klassieke kersthit aller tijden, in een glorieuze complete uitvoering.

2uur
85-90musici
1pauze

Deze concerten zouden oorspronkelijk gedirigeerd worden door Yannick Nézet-Séguin. Wegens ziekte kan hij helaas niet bij ons op de bok staan. We betreuren dit ten zeerste en wensen hem veel beterschap. We hebben vervanging gevonden in Vasily Petrenko.

Wanneer het buiten kouder wordt, groeit langzaamaan het kerstgevoel. Ook bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest zijn we klaar voor het feestelijke seizoen vol magische muziek! Deze kerst geniet je bij het orkest van een echte klassieke topfavoriet - De Notenkraker van Pjotr ​​Iljitsj Tsjaikovski. In de afgelopen eeuwen is De Notenkraker een ware kersttraditie geworden. Het verhaal van het kleine meisje Clara is bekend bij volwassen en jonge luisteraars en heeft zijn weg naar vele harten gevonden.

Programma & uitvoerenden

Tsjaikovski
De Notenkraker (integraal)

Een uur voorafgaand aan deze concerten is er een concertinleiding in de Van Cappellenzaal.

DirigentVasily Petrenko

Kinderen uit het Nationaal Kinderkoor en Nationaal Jongenskoor
Koordirigenten Wilma ten Wolde en Irene Verburg

Het muzikale palet is zeer helder en zit vol sterke, gedenkwaardige deuntjes. Tsjaikovski probeerde de muziek voor De Notenkraker expressief en subtiel te maken. In gedachten dans je op de betoverende deuntjes van de bekende Bloemenwals en voel je de magie tijdens het dramatische hoogtepunt van de Dans van de Suikerfee. Ervaar zelf hoe niet het beeld, maar juist klanken van de muziek meer zeggen dan duizend woorden. Vier de feestdagen met de grootste klassieke kersthit aller tijden.

Een onvergetelijke kerst in Rotterdam

Benieuwd wat te doen tijdens de kerstperiode? Laat de glühwein en kerstinkopen even voor wat ze zijn en dompel je onder in de feestelijke sferen met de iconische muziek van Tsjaikovski! Op een koude decemberavond weet de muziek van De Notenkraker je gegarandeerd op te warmen. Vergeet de kerstmarkten en het schaatsen. De integrale uitvoering van De Notenkraker is het echte hoogtepunt van de feestdagen. Neem je partner, vrienden of familie mee naar het Rotterdams Philharmonisch Orkest en geniet met elkaar van de wondere wereld van Tsjaikovski!

De grootste klassieke kersthit aller tijden
Een glorieuze complete uitvoering
In De Notenkraker hoor je Tsjaikovski op zijn best: meeslepende melodieën én symfonische kracht.
Bezoeker

Alle speeldata van De Notenkraker

donderdag 22 dec 202220:15
RotterdamDe Doelen (Grote Zaal)
Geweest
vrijdag 23 dec 202220:15
RotterdamDe Doelen (Grote Zaal)
Geweest

Kijk, luister en verwonder:

Groot orkest
Opera
Groot orkest
Klantenservice
Blijf op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang achtergrondinformatie, concerttips en algemeen nieuws.

Nieuwsbrief